Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Caraballas 2015

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Caraballas

Land

Spanje

Streek

Rueda

Minimale afname

6 stuks

Caraballas Verdejo 2015


D.O. Rueda, Spanje

Achtergrond
Finca Las Caraballas ligt in de regio van Tierra de Pinares, in het hart van de D.O. Rueda. Donkergroene pijnbomen afgewisseld met wijngaarden en graanvelden karakteriseren het individuele landschap. Er heerst een continentaal klimaat; lange hete zomers en koude winters. De temperaturen variëren sterk en kunnen onder het vriespunt dalen in de winter en in de zomer oplopen tot boven 30º Celsius. Dicht bij de rivier de Duero hebben de bodems een erg hoog kalkgehalte. In het zuiden is de bodem bruin met een ondergrond van grind en klei. Eigenaar Elías Redondo en wijnmaker Jesús Hermida hebben een duidelijke filosofie, die is gebaseerd op minimale interventie en het gebruik van natuurlijke producten zoals eigen gist, in combinatie met de meest moderne vinificatietechnieken. Respect voor de natuur staat voorop.
De druiven worden op biologische wijze geteeld en Caraballas is bezig met een conversie naar een volledig biodynamisch proces.
De Caraballas Verdejo is een wijn van grote klasse die zeer nauwkeurig de wijngaard weerspiegelt. Caraballas hoort thuis in het rijtje van de meest vernieuwende en edele witte wijnen uit Spanje.

Smaakprofiel
100% Verdejo
Deze wijn heeft een mooie, heldere, gele kleur met groene tinten. Intense, frisse neus, complex en met veel finesse. Een zeer vers aroma, met hints van exotisch fruit, basilicum en citrus. In de mond geeft deze wijn soepelheid, frisheid, fijnheid en evenwicht. Een kruidige en romige smaak met tonen van bloemen, wit fruit, noten, en citrus. De afdronk is enigszins complex.

Gastronomie
1. Gegrilde coquilles met asperges
2. Carpaccio van gerookte heilbot met verse vijgen
3. Gestoofde heek, met frisse citroenmayonaise en een vleugje honing
4. Schelvis, zacht gegaard met een mousse van knolselderij
5. Tarbotfilet, op de graat gegaard, met asperges, zeekraal en een saus van eendenlever