Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Nivarius Blanco Blend 2014

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Nivarius

Land

Spanje

Streek

Rioja

Minimale afname

6 stuks

Nivarius Blanco 2014


Beschrijving D.O.C. Rioja, Spanje

Achtergrond
De druiven worden verbouwd in de wijngaarden van de huizen “La Nevera” en “Valdecabos”, beide gesitueerd in Nalda, een koel gebied met een mediterraans klimaat in de Rioja. Gelegen op 800 meter hoogte en met een noordelijke oriëntatie, zijn de kenmerken van de wijngaarden uniek voor witte wijnen. Desalniettemin zorgen die kenmerken er wel voor dat er druiven met veel aciditeit, frisheid, en fruitigheid worden geproduceerd. Het terroir van zandgrond heeft een mineraal karakter waar de druiven goed gedijen vanwege de efficiënte afwatering van regenwater. De druivenstokken van de Tempranillo zijn nog vrij jong, terwijl de stokken van de Viura meer dan 50 jaar oud zijn.

Wijnbeschrijving
Viura 65%, Maturana Blanca 30%, Tempranillo Blanco 5%
De handgeplukte druiven ondervinden de fermentatie in grote vaten (3,500 liter) van Frans eikenhout. Gedurende een periode van drie maanden zal de wijn in deze vaten zijn volwassenheid verkrijgen. Die volwassenheid geeft de wijn ook een veelbelovend bewaarpotentieel van vijf jaar.

Smaakprofiel
Heldere en zachtgele kleur.
Neus: De wijn is intens en complex met een diepe intensiteit gedomineerd door witte vruchten, balsamico aroma en romige eiken achtergrond. Door blootstelling aan zuurstof wordt de complexiteit verhoogd met ontwikkelende minerale en laurier tonen.
In de mond: licht droog, met goede zuren geďntegreerd door zijn vlezige karakter. Er zijn balsamico-, bloemen- en citrus smaken in de afdronk. De plezierige afwerking blijft lang in de mond.

Gastronomie
1. Frisse salade van gerookte zalm
2. Gegrilde zalm met witte wijnsaus
3. Paella met scampi’s en gegrilde kipfilet
4. Mosselen met Spaanse pepers, gember, en knoflook
5. Tagliatelle met gemarineerde gamba’s en rucola