Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Domaine La Croix Belle Caringole rosé 2016

Soort

Rosé wijnen

Wijnhuis

La Croix Belle

Land

Frankrijk

Streek

Côtes de Thongue

Minimale afname

6 stuks

Domaine La Croix Belle Caringole Rosé 2016


Beschrijving Côtes de Thongue I.G.P., Frankrijk

Achtergrond:
Syrah (50%), Grenache (50%)
In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich de wijngaarden van La Croix Belle uit.
Op een hoogte van 120 meter, gelegen in de streek Côtes de Thongue. La Croix Belle is opgericht in 1794 door de familie Boyer. Vandaag de dag is het familiebedrijf in handen van Jacques en Françoise Boyer.
Het wijnproces is verder ontwikkeld en gemoderniseerd om zo een hogere kwaliteit te kunnen waarborgen. Het landgoed heeft 70 hectare aan druivenranken met in totaal 16 verschillende druivensoorten. Het terroir van Domaine La Croix Belle bestaat uit klei met kalksteen met een onderlaag van gravel en zand, met daarin kleine steentjes. Verder profiteren de wijngaarden van de vele zonuren in de Languedoc, terwijl de temperatuur gematigd blijft door de wind van de Middellandse Zee. Door strenge controle op productiemethoden en techniek onder de duurzame landbouw Terra Vitis, vanaf de wijnstok tot aan het bottelen, wordt gestreefd naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu. Eerst vindt er een groene pluk plaats, en later wordt er met de hand geoogst. De wijn wordt zo puur mogelijk gemaakt. Hierdoor ontstaan prachtige, zuivere wijnen zonder toevoegingen, maar met karakter, kwaliteit en passie!

Wijnbeschrijving
De druivensoorten worden ieder apart, pneumatisch, voorzichtig geperst voor een goede extractie en een gelijkmatige, zachte behandeling. Fermentatie vindt plaats op traditionele wijze bij een lage temperatuur. Het rijpingsproces gebeurt in RVS tanks gedurende 4 maanden volgens de sur lie methode. Dit houdt in dat er in de tanks natuurlijke gistingsprocessen starten, omdat er op de bodem depot aanwezig is waar geen zuurstof bij kan. Hierdoor krijgt de wijn meer smaak. De leeftijd van de wijnstokken zit tussen de 15 en 20 jaar.

Smaakprofiel:
De wijn heeft een diep robijnrode kleur. Intense neus van bessen gemengd met kruiden. Boeiend, ronde en fluweelzachte smaak met tonen van zwarte bessen, bramen en gemalen olijven. Donker fruit en geroosterde tonen in de afdronk.

Gastronomie
Salades, gegrild vlees, wit vlees, kruidige en mediterrane gerechten.