Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Proelio Crianza 2012

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Proelio

Land

Spanje

Streek

Rioja

Minimale afname

6 flessen stuks

Proelio Crianza 2012


Beschrijving D.O. Rioja

Achtergrond
Bodegas Proelio is een moderne, dynamische en avant-garde wijnmakerij die werd opgericht tussen de heuvel steden van Nalda en Albelda. Hier, in het hart van de Qualified – een benaming van de D.O. Rioja- , produceren ze rode en rosé wijnen. Dit alles in een omgeving die wordt gedefinieerd door elegantie en waar men werkt vanuit de zuiverste traditie, dat is de beste garantie voor topkwaliteit.
De Wijnstokken zijn meer dan 40 jaar oud en zijn gesitueerd op ongeveer 650 m. hoogte, op de kleigronden welke arm aan organische stof zijn.

Wijnbeschrijving
100% Tempranillo
De Proelio Crianza 2012 bestaat uit een enkel ras, 100% Tempranillo Tinto, waarmee men de essentie van de streek Rioja wil combineren met moderne kleurstoffen, druivenrassen en verse concepten die onze wijnmakerij karakteriseren en zo bij te dragen aan het creeren van een unieke en verschillende wijn.
De eenvoudige handeling van het gieten van de wijn in het glas onthult een bijzonder fruitige aroma, ongetwijfeld bijgedragen door de grote hoogte waarop de wijngaarden gesitueerd zijn.

Koude maceratie en alcoholische gisting. Gerijpt in nieuwe vaten en reeds eerder gebruikte vaten gedurende 14 maanden met een groot respect voor het karakter van de variëteit. De daaropvolgende rijping volgt in de fles.


Smaakprofiel
Robijnrood met paarse tinten. Elegante neus welke wordt gedomineerd door rode vruchten met een achtergrond van eiken. In de mond complex en fris.Goede zuurgraad, ronde tannines en een afdronk van rood fruit en zoete specerijen.
Lange afdronk. Positieve evolutie in de fles.