Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar Crianza 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 flessen stuks

Vegamar Crianza 2016


Beschrijving Valencia, Spanje

Achtergrond
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Vegamars wijngaarden bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en TuÚjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtig terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaatsvindt onder perfecte omstandigheden.

Vegamars wijnbouw is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieŰn met nieuwe Franse en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden. Bij Vegamar wordt er op alle 247 hectares voor de wijnstokken gezorgd alsof het hun eigen tuin is.

Alle wijnstokken zijn geplant op Trellis ofwel stamsnoeisystemen. Door de Trellis is er meer bladoppervlak beschikbaar voor de fotosynthese, dit be´nvloed de rijping van de druiven en helpt bij het beschermen van de wijngaard tegen ziekten veroorzaakt door vocht. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit en uniek karakter.

Wijnbeschrijving
Tempranillo, Syrah, Merlot
De druiven komen van de Muela, Nogales,Vina Andrea en Garcesa wijngaarden. Klei en kalksteen is de basis van de bodem. De mooiste druiven worden geoogst tijdens de nacht om te profiteren van de koele temperaturen waarna de druiven meteen ontsteelt en geperst worden. Vloeibare kooldioxide bij een temperatuur van - 30░ c tot 10░ C voorkomt eventuele oxidatie. Maceratie vindt gedurende 12-uur plaats bij een temperatuur van 10░ C. De must ondergaat een pre-gisting bij 12 ░ C gedurende 3 dagen. Zodra de gisting is begonnen, laten ze de temperatuur stijgen tot 28 ░ C voor een periode van 15 dagen. Hierdoor ontstaat de unieke kleur en transformeert het resterende suiker in alcohol. Er wordt een eigen selectie van gist gebruikt. Elke druivensoort is apart gevinifieerd. De vermenging hiervan wordt uitgevoerd vˇˇr het bottelen. Nadat de wijnen ten minste 9 maanden hebben gerijpt in Amerikaans eikenvaten.

Smaakprofiel
De kleur is donkerrood met enkele lichte baksteen-rood-tinten.
De neus is intens aromatisch met ge´ntegreerde fruit en eik samen met tonen van rijpe rode bessen fruit tegen een achtergrond van vanille en toast. De mond is volumineus, waarin rijpe en tannines met lagen van fruit zijn zeer goed ge´ntegreerd, nieuwe eiken komt door in de afdronk.
Zeer lange afdronk een met evenwichtige zuurgraad.

Gastronomie
1. Entrecote met rode ui en limoen
2. Rollade met Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus
3. Oosterse gegrilde biefstuk met gebakken rijst
4. Thaise biefstuk salade