Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Miguel Merino Viñas Jóvenes 2013

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Miguel Merino

Land

Spanje

Streek

Rioja

Minimale afname

6 stuks

Miguel Merino Viñas Jóvenes 2013


Beschrijving D.O.C. Rioja, Spanje

Achtergrond
Het wijnhuis van Miguel Merino is klein, maar behoort onbetwist tot de elite van de Bodegas in de Rioja. Miguel Merino is gevestigd in het hart van de Rioja Alta, in het plaatsje Briones. Een opmerkelijk wijnhuis met karakter. Dit komt niet alleen door de wijnproductie maar ook door het enthousiasme en de toewijding van de eigenaar Miguel Merino. Hij maakt klassieke Rioja’s met een modern tintje. De druiven zijn geplant in El Rincón, een kalkrijke kleigrond op een helling aan de westkant in het zuidelijke deel van Briones. Merino’s doel is om kleine volumes van de beste kwaliteit wijn te produceren, door enkel en alleen de beste druiven te selecteren. Veel van zijn wijnen hebben een vermelding gekregen in de Guía Peñín, vaak met een score van boven de 90! Talloze kranten en magazines uit verschillende landen in Europa hebben inmiddels over Miguel Merino en zijn Bodega geschreven.

Wijnbeschrijving
100% Tempranillo
De druiven worden met de hand geplukt. Ze worden gefermenteerd in roestvrije stalen tanks. Zonder na-maceratie en extractie.
De gisting vindt plaats gedurende twaalf maanden in vaten van twee of drie jaar oud, gemaakt van Amerikaans en Frans eikenhout.

Smaakprofiel
Mooi, doorzichtig en robijnrood in het glas. De zuivere geuren van kersen met tonen van kruiden en tabak zijn aanwezig. De diepe, donkere kersen aroma’s geven een intense smaak aan deze wijn. Hints van frambozen, pruimen, kokos en witte peper worden herkend. Mooie, ronde afdronk.
Ideale serveertemperatuur van 18º C.

Gastronomie
1. Gegrild lamsvlees met rode bessen gelei
2. Gebakken bloedworst met rijst
3. Spaans varkensvlees en zwarte-bonen stoofpot
4. Geroosterde paprika, gevuld met lamsgehakt en Manchegokaas
5. Geroosterde aubergine met tomaat- en basilicumragout