Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bierzo
Bierzo, poort naar Galicië!

De wijnstreek Bierzo wordt ook wel de poort naar Galicië genoemd. Het is een vruchtbare vlakte die door bergen omsloten wordt (Cordillera Cantabrica en de Montes de León).

De wijnstreek El Bierzo ligt in een beschutte bergvallei aan de westgrens van de provincie León. De belangrijkste steden zijn Ponferrada en Villafranca del Bierzo. De wijngaarden bevinden zich op de bergflanken tussen 450 en 1000 meter hoogte en staan aangeplant in losse, leisteenachtige, alluviale bodem, die behoorlijk vruchtbaar is. Men vindt er ook zand en zanderig graniet terug.

De beschutting van de bergen geeft Bierzo een redelijk gematigd klimaat met veel uren zon en minder regen dan in Galicia. Temperaturen schommelen tussen de 32ºC in de zomer en -1ºC in de winter.

De beste rode wijn in Bierzo wordt gemaakt van Mencia druiven en de beste witte wijnen van Godello en Dona blanco druiven. Deze lokale druivensoorten lenen zich prima voor het maken van uitstekende wijnen. Het wijngebied Bierzo wacht een grote toekomst!


wijnhuis Vinedos Singulares Na jaren van reizen door talloze wijnproducerende regio´s en met veel ervaring in de wer...