Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Masia les Comes
Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. Vlakbij ligt het versterkte middeleeuwse stadje Montblanc en het klooster Poblet. Duizend jaar geleden vestigden zich hier Cisterciënzer monniken, die wijngaarden aanlegden om te voorzien in hun wijnbehoefte.

Inici komt van de wijngaard Masia les Comes. De wijngaard ligt tegen Penedés aan. Penedés ligt net ten zuiden Barcelona, voor een deel in de provincie Barcelona en voor ander deel in de provincie Tarragona. Masia les Comes wordt door de Pagos familie geleidt en bevindt zich op een hoogte van 700 meter. De druivenstokken staan oostwaarts.

De wijngaarden van Clos Montblanc hebben alle een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien voornamelijk op een kalkhoudende bodem met klei. In de 21ste eeuw worden de eeuwenoude tradities gerespecteerd maar uiteraard zijn daar nieuwe inzichten aan toegevoegd. De kelders van Clos Montblanc zijn als gevolg supermodern ingericht met tevens een aparte kelder voor de wijnen die moeten rijpen. In deze ruimte heeft men ca. 1500 vaten liggen van Amerikaans en Frans eiken en tevens vaten van Hongaars eiken. De gepassioneerde wijnmaker van Clos Montblanc, Josep Vadri, heeft zijn deskundigheid opgedaan bij wijnproducenten in Frankrijk, Chili en Australië. Hierdoor heeft hij een geheel eigen stijl van wijn maken ontwikkeld waarbij hij het fruit een duidelijke rol geeft en dit prachtig combineert met de aroma´s die ontstaan bij de rijping van de wijnen.


Clos Montblanc – Inici 2013 Masia les Comes, Spanje Achtergrond Inici komt van de wijngaard Masia les Co...
prijs op aanvraag