Duque de montearenas Joven

Spaanse Rode wijn uit de Rioja. Lekker bij Geroosterde verse chorizo met rode paprika’s

Druivensamenstelling Tempranillo 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan

Smaakprofiel
Kleur: Diep kersenrood met paarse reflecties.
Geur: Groot aromatisch potentieel, wilde vruchtenjam zeer intens en opvallend.
Smaak: Vol en goed gestructureerd, aangename afdronk. Een goede balans tussen alcoholgehalte, zuurgraad en structuur. Afdronk met tonen van zwarte bessen en kersen.

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Geroosterde verse chorizo met rode paprika’s
  2. Gegrilde kalkoensteaks met groene kruiden
  3. Lamskoteletten van de gril met knoflook

Achtergrondinformatie
Viñedos de Aldeanueva is een coöperatieve wijnmakerij gevestigd in Aldeanueva de Ebro, La Rioja, Spanje. Opgericht in 1956 door lokale wijnbouwers, is het wijnhuis uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de DOCa Rioja-regio. Met een totaal areaal van 2500 hectare en een diversiteit aan druivenrassen, staat Viñedos de Aldeanueva bekend om zijn moderne wijnproductiebenaderingen en zijn inzet voor duurzaamheid. De wijnen van Viñedos de Aldeanueva weerspiegelen de essentie en diversiteit van de regio, met een focus op kwaliteit en respect voor het milieu.

Vinificatie
De rode wijn van Viñedos de Aldeanueva, gelegen in de D.O.Ca Rioja, is gemaakt van 100% Tempranillo-druiven van hun Viñedo Singular. De oogst gebeurt zowel machinaal als met de hand, waarbij alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt. De fermentatie gebeurt met Oresteo gist, zonder houtopvoeding. Het resulteert in een wijn met een diepe kersenrode kleur en aroma’s van intense wilde rode vruchten. In de mond is de wijn vol, goed gestructureerd, met een aangename afdronk.

Terug naar alle wijnen