Altolandon Cuencame

Spaanse rode wijn van Bobal en Syrah. Heerlijk bij gegrilde lamskoteletten met rozemarijn en knoflook.

Druivensamenstelling
Bobal 50% Syrah 50%

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Crianza
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, Organic in transfer naar biodynamisch

Smaakprofiel
Kleur: Zeer intense kersen kleur
Geur: Geur van goede intensiteit van zwart fruit, balsamico, minerale tonen en mediterrane bosgeuren
Smaak: In de mond is het smakelijk, rijk, goed fruitkarakter, fijne tannine, zeer rijke natuurlijk zuurgraad en zijde zachte afdronk..

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Gegrilde Lamskoteletten met Rozemarijn en Knoflook
  2. Gekonfijte Eendenbout met Rode Kool en Aardappelgratin
  3. Geroosterde Eendenborst met Vijgen en Balsamicosaus

Achtergrondinformatie
Deze unieke wijn uit Landete, Serranía de Cuenca, groeit op 1100 meter hoogte op arme, zanderige en rotsachtige bodems. Het is een blend van 50% Bobal en 50% Syrah. Bobal, een inheemse druif, staat bekend om zijn hoge Resveratrol-gehalte en perfecte balans. Syrah past zich goed aan het lokale klimaat aan en profiteert van de vele zonuren en hoge zomertemperaturen.

Het klimaat, een mix van continentaal en mediterraan, met grote temperatuurverschillen en gunstige mediterrane wind, zorgt voor een ideale rijping van de druiven. De druiven worden handmatig geoogst en gevinifieerd in tinaja’s en Franse eikenhouten vaten. Deze wijn, biologisch en veganistisch, is een eerbetoon aan Cuenca en weerspiegelt de ziel van de regio en de toewijding aan duurzame landbouw.

Vinificatie
Bobal in 1000-liter tinaja’s, maceratie met de schillen gedurende 24 uur, daarna spontane alcoholische fermentatie, ongeveer 28 dagen, zonder commerciële gist, alleen de originele. Rijping gedurende 8 maanden in tinaja. Syrah in Franse eikenhouten vaten van 300 liter. Koude maceratie gedurende 24 uur en spontane fermentatie zonder commerciële gist, rijping gedurende 8 maanden in de Franse eikenhouten vaten.

Terug naar alle wijnen