Robijnrode wijn van cabernet-sauvignon druif, lekker bij geroosterd lamsvlees en rib-eye.
Druifsamenstelling:
100% Cabernet Sauvignon

Specificaties:
jaargang: 2022
stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van zoo en de herkomstreek Pays D’oc
Smaakprofiel:
Kleur: Robijnrode kleur met paarse reflecties
Geur: Droparoma’s met een complexe bouquet van cederhout, tabak specerijen
Smaak: Rond en vol met peperige tonen, kaneel, elegante tannines. Krachtig met een lange finale
temperatuur:
Minimaal: 16°C
Maximaal: 18°C
Gastronomie:
1. Chicken Fricassee: Typisch Frans gerecht met kip, champignons, ui en romige saus
2. Noisettes van geroosterd lamsvlees met rozemarijn
3. Gegrilde rib-eye met aardappelpuree en knoflookboter
Achtergrondinformatie:
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk.
Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee,
met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a.
ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude
wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild
heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is
al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij
toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags
worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote
internationale competities gewonnen.
Vinificatie:
Na de oogst worden de Cabernet Sauvignon-druiven zorgvuldig en volledig ontsteelt.
Hierna volgt het traditionele wijn-maak proces, waarbij het sap dagelijks wordt
overgepompt om meer smaken en aroma’s te extraheren. Na de vergisting van de
most gedurende 15 dagen volgt er een malolactische fermentatie. Dit zorgt ervoor
dat de wijn zachtere en rondere smaken krijgt. De wijn wordt gefilterd voor de
botteling. De Zo’oc Cabernet is het lekkerst binnen 3 jaar na botteling.