Serra & Barcelo Aucala White

30 maanden in Cocci Pesto-amfoor, zacht en gebalanceerd met zoete tonen

Druivensamenstelling:
Garnaxta blanco: 100%

Specificaties:
Jaargang: 2023
Stijl: droog
Alcoholpercentage: 13.5
Extra: 30 maanden in Cocci pesto-amfoor op zijn fijne droesem, gemengd me droesem van vorige oogsten. En vegan

Smaakprofiel:
Kleur: Een bleek gouden kleur
Geur: Fijne en elegante bloemige en fruitige aroma’s zoals amandelbloesem en wijngaardperzik
Smaak: Zacht en zijdeachtig op de mond. Zeer fijn en gebalanceerd, met een verrassende zoute toets

Temperatuur:
Minimaal: 8°C
Maximaal: 10°C

Achtergrondinformatie:
De wijnmaker van de Aucala blanco is Joseph Serra Guillen. De naam Aucala komt van de Aucalans-boerderij die zich bevindt tussen Gandesa en Bot. Zachte persing van de hele druif (geen ontstelen of pletten) in een inert atmosfeer. Op 1 hectare grond worden tussen de 2.500 en 3.000 planten per hectare verbouwd, afhankelijk van de percelen en de topografie. De druiven die worden verbouwd zijn van de variëteit garnaxta blanco. De wijngaarden bevinden zich op terrassen en hellingen met weinig neiging, en de bodem bestaat uit kalkhoudende bodems, kalkhoudende klei en honingraatbodem. De wijngaarden zijn 60 jaar oud en de totale productie bedraagt 2.400 flessen met een inhoud van 750 ml.

Vinificatie:
De methode voor het oogsten van de Aucala garnaxta blanco heeft een strikte en zorgvuldige selectie van de druiven in de wijngaard. Handmatige oogst in dozen van 15 kg. En vooral voor de Aucala garnaxta blanco statische bezinking van de most gedurende 24 uur en fermentatie in een 1800-liter Cocciopesto-amfoor bij een temperatuur van 16°C.

Terug naar alle wijnen