Viviani – Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Druifsamenstelling:
Corvina Veronese: 75%
Rondinella: 25%

Viviani Ripasso Classico - La Persistance

Specificaties:
Jaar: 2020
Stijl: Ripasso
Inhoud: 750ml
Alcoholpercentage: 14%
Streek: Valpolicella DOC
Land: Italië
Extra: 24 maanden houtgelagerd

Smaakprofiel:
Kleur: Diep robijnrood met granaatrode gloed
Geur: Rijpe kersen, cederhout, nootmuskaat
Smaak: Kersen, chocolade, lange kruidige afdronk

Temperatuur
Minimaal: 17°C
Maximaal: 20°C

Gastronomie:
1. Ossobuco Milanese
2. Geroosterde pompoen met tijm
Gerijpte kazen zoals pecorino of parmigiano reggiano

Achtergrondinformatie:
De familie Viviani bezit ongeveer 4 hectare aan wijngaarden in Mazzano, in het historische Valpolicella Classico-gebied. In dit gebied komen de warme winden van het Gardameer in contact met de koude lucht vanuit het Lessini-gebergte, wat zorgt voor een gematigd klimaat zonder al te hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden van Cantina Viviani hebben een zuidelijke/zuidoostelijke ligging op een hoogte van 350 tot 450 meter boven zeeniveau. In de bodem vindt men naast een hoge concentratie kiezels ook veel kalksteen. Dit terroir, in combinatie met het gras dat in de wijngaarden groeit, zorgt voor een evenredige distributie van regenwater en snelle afvoer van overtollig water. Opererend vanuit een geloof in natuurlijke wijnen, worden synthetische pesticiden en meststoffen door Cantina Viviani geweerd.

Vinificatie:
Direct na het selecteren van de beste druiventrossen voor de Amarone, worden in de 2e en 3e week van oktober de trossen voor de Ripasso geselecteerd. De tweede fermentatie op de most van de Amarone wordt in maart voltooid. Deze refermentatie is typerend voor Ripasso-wijnen en geeft de wijn meer body, zachtere tanninnes en een hoger alcoholpercentage.


Terug naar alle wijnen