Franse witte jonge wijn, van de Chardonnay druif. Aroma’s van witte perzik en acaciabloemen en elegante smaken van hazelnoot, amandel, brioche en citrus.
Druivensamenstelling
Chardonnay: 100 %
Specificaties
Stijl: Jong
Jaargang: 2023
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.
Smaakprofiel
Kleur: Glanzend geel met gouden reflecties
Geur: Fruitig met aroma’s van witte perzik en acaciabloemen
Smaak: Elegante smaken van hazelnoot, amandel, brioche en citrus met een lange frisse afdronk
Temperatuur:
Minimaal 11 °C
Maximaal 13 °C
Gastronomie
Beste gecombineerd met Japanse visgerechten, kip of kalfsvlees en geitenkaas
1. Sushi en sashimi met tonijn
2. Dadels gevuld met geitenkaas en spek uit de oven
3. Veal Marengo: Een typisch Franse kalfsvleesstoof met rijst
Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staas op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.
Vinificatie
Voor maken van deze Chardonnay worden de druiven na de oogst zorgvuldig en volledig ontsteelt. Ze worden met een pneumatische pers licht gekneusd waarop een korte maceratie volgt. Hierna fermenteren de druiven op lage temperatuur (12 °C) gedurende 21 dagen. Om ontwikkeling van wijnkristallen te voorkomen wordt de wijn na de fermentatie gekoeld naar het vriespunt voordat het wordt gebotteld. De Zo’oc Chardonnay is het best op smaak binnen 2 jaar na botteling.