Bruno Andreu – Zo’oc Merlot

Franse rode wijn van de Merlot-druif, krachtige en toegankelijke smaak met delicate soepele tannines. Past bij stoofvlees, varkensvlees met aziatische kruiden of schapenkaas.

Druivensamenstelling
Merlot: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Diepe paarse kleur met bessenrode reflecties
Geur: Fruitige tonen van blauwe bessen en bramen, op de achtergrond drop
Smaak: Ronde smaken met peper en laurier. Krachtig, toegankelijk, met delicate soepele tannines

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Heerlijke in combinatie met stoofvlees, varkensvlees met Aziatische kruiden of schapenkaas

  1. Stoofvlees van sukade met winterpeen en kastanjechampignons
  2. Buikspekspiesjes in gember en zoetzure saus
  3. Ovenschotel met “vergeten groenten”, spekblokjes en fetakaas

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Na de oogst worden de Merlot-druiven zorgvuldig en volledig ontsteelt. Hierna volgt het traditionele wijn-maak proces, waarbij het sap dagelijks wordt overgepompt om meer smaken en aroma’s te extraheren. Na de vergisting van de most gedurende 15 dagen volgt er een malolactische fermentatie. Dit zorgt ervoor dat de wijn zachtere en rondere smaken krijgt. De wijn wordt gefilterd voor de botteling. De Zo’oc Merlot is het lekkerst binnen 3 jaar na botteling.

Terug naar alle wijnen