Rode Spaanse wijn van de Garnacha- en Cabernet Sauvignon-druif. Wijn met 14 maanden houtrijping. Past goed bij worstjes van de barbecue.
Druivensamenstelling
Garnacha: 50%
Cabernet Sauvignon: 50%
Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Reserva, 14 maanden houtrijping
Extra: Advies om de wijn 30-45 minuten te laten ademen.
Goud @ International Wine Awards ‘Mundus Vini’ (2016)
Bestrijding middels Ozon behandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 14.5 %
Inhoud per fles: 750 ml
Smaakprofiel
Kleur: Diepe kleur met roodbruine tonen en een paarse gloed
Geur: Karamel, chocolade en tabak met gekonfijte rode vruchten
Smaak: Zacht, subtiel en rijk. Complex met in de afdronk gedroogd fruit en noten
Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C
Gastronomie
Uitgesproken smaken met vette en geroosterde tonen, krachtig en kruidig.
- Worstjes van de barbecue met gepofte aardappel en uitgebakken buikspek
- Chateaubriand met bearnaisesaus en in boter gebakken krieltjes
- Blauwschimmelkazen en Pata Negra
Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.
Vinificatie
De Garnacha en Cabernet Sauvignon druiven worden nauwkeurig geselecteerd en handmatig geplukt van 30 tot 65 jaar oude stokken. Het persen gebeurt automatisch, waarna de druivenrassen apart worden gevinifieerd in RVS tanks en worden gefermenteerd. Na een tweede fermentatie wordt de wijn opgeslagen in vaten van Frans eikenhout gedurende 14 maanden. Na botteling is rust de wijn nog eens 12 maanden in de kelders van de bodega.