Bruno Andreu – Zo’oc Viognier

Frisse Viognier uit Frankrijk lekker bij fruits de mer en romige geitenkaas.

Druivensamenstelling
Viognier : 100%

Specificaties
Stijl: fris
Jaargang: 2023
Alcoholpercentage: 13,0%
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel

Kleur: Helder goudgeel met een groene reflectie

Geur: Witte perzik en witte bloemen

Smaak: tonen van hazelnoot, amandel, citrus en brioche. Vol en rond pallet met een mooie frisheid. Vol

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Best in combinatie met gegrilde of geroosterde vleesgerechten met aardse tonen en kruiden

  1. Fruits de mer
  2. Romige geitenkaas.
  3. Sushi – sashimi

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staas op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Het terroir is siltige, klei-kalksteen bodem dit is een bodem dit veel vocht kan vasthouden. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Totale ontsteeling van de oogst. Persen met een pneumatische pers na een lichte schilweking. Koude bezinking gedurende 24 uur in de tank. Gisting bij lage temperatuur gedurende 21 dagen (12°C). Vervolgen word de wijn afgekoeld voor het bottelen.

Terug naar alle wijnen