Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Castell Tempranillo 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Catalunya D.O.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Tempranillo: 100 %

Specificaties
Stijl: Roble, 2-3 maanden houtrijping
Extra: Sustainable Agriculture
85 punten @ Decanter Asia Wine Awards (2016)
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrood
Geur: Zeer rijk aan fruit met hints van framboos, bramen en balsamico
Smaak: Zacht met een elegante mix van zwart fruit en een lichte toets van getoast hout en vanille

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Lekker bij gebraden of gestoofd varkens-, rund- en lamsvlees met een klein zoetje
1. Spaanse “Hornazo” vleespastei met varkensvlees, chorizo en een gekookt eitje
2. Speenvarken uit de oven
3. Gebraden rosbief met verse vijgen en pistachenoten

Achtergrondinformatie
Clos Montblanc ligt bij het middeleeuwse stadje Montblanc, Catalonië, in de wijnstreek Conca de Barberà in D.O. Catalunya. Het is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien op een kalk- en kleihoudende bodem. De grote kwaliteit in het terroir brengt afgelopen jaren de kwaliteitswijnen met veel succes op de markt. De kelders van de bodega zijn zeer modern ingericht met een speciale rijpingsruimte waar 1500 vaten liggen van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. De wijnmaker Josep Vadri heeft door praktijkervaring in verschillende landen een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarbij hij fruit prachtig kan combineren met de aroma’s die ontstaan tijdens de rijping van de wijnen.

Vinificatie
De druiven worden in september en oktober geoogst op 400 hoogte in Conca de Barberà. Na de pluk vindt een temperatuur gecontroleerde fermentatie plaats tussen de 25°C en 28 °C in RVS tanks, gevolgd door een korte maceratie van het sap en de schillen. Vervolgens vindt er een alcoholisch en opvolgend een malolactische vergisting plaats, wat zorgt voor de zachte smaak in de wijn. Tot slot rijpt de wijn op Amerikaans en Frans nieuw eikenhout gedurende 2 tot 3 maanden.
wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door d...
streek Gelegen in het Noord Oostelijke gedeelte van Spanje. Het gebied is enorm en omvat alle delen van Catalonië waar ...