Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Dehesa de Luna Origenes - Crianza 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Dehesa de Luna

Land

Spanje

Streek

Tierra de Castilla ...

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Tempranillo: 38 %
Cabernet Sauvignon: 33 %
Syrah: 29 %

Specificaties
Stijl: Crianza
Extra: Organische wijnbouw
Gouden medaille @ Mundus Vini (2017)
Alcoholpercentage: 14,5 %
Inhoud per fles: 750 ml (ook in 1.5L)

Smaakprofiel
Kleur: Diep kersenrood
Geur: Bosfruit en een vleugje rijpe aardbei, met op de achtergrond balsamico en menthol
Smaak: Robuust mondgevoel, vol met rijpe tannines, elegant, levendig met een licht bittertje in de finale

Temperatuur:
Minimaal 18 °C
Maximaal 20 °C

Gastronomie
Lekker bij harde kazen, rund- en lamsvlees en gedroogde Spaande ham
1. Entrecote met champignons in balsamico-azijn en knoflook
2. Spaanse ovenschotel met tonijn, paprika, courgette en manchego
3. Iberico ham met oude kaas, rucola en hazelnoten

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Finca Dehesa de Luna werd oorspronkelijk gebruikt voor het verbouwen van tarwe en graan. Nadat de huidige eigenaren het land opkochten in 1996 begon de transformatie naar wijngaard. Zij zorgen elke dag met hun enthousiasme dat de visie op kwaliteit en biodiversiteit gewaarborgd wordt.
Bodega Dehesa de Luna bestaat uit drie wijngaarden met een oppervlakte van 82 hectare: El Viņazo, La Mata de la Culebra en La Caņada del Navajo.
El Viņazo en La Mata de la Culebra:
El Viņazo werd in 2001 en 2002 aangeplant met Merlot en Tempranillo. La Mata de la Culebra werd vervolgens in 2003 aangeplant met Syrah en Cabernet Sauvignon, en daarnaast werd in 2005 een klein perceel Sauvignon Blanc geplant. Er werd gebruik gemaakt van metingen van de afstand tussen de wijnstokken, dwz dezelfde dichtheid van wijnstokken per hectare.
El Viņazo en La Mata de la Culebra hebben klei- en kalksteenbodems van gemiddelde vruchtbaarheid. De derde wijngaard La Caņada del Navajo is geboren uit de hierboven genoemde twee wijngaarden. Deze heeft een uniek individueel karakter vanwege zijn uitzonderlijke complexiteit. De tijd heeft La Caņada del Navajo een verscheidenheid aan grondsoorten gegeven, zoals ondiepe kalksteenbodems op de hellingen en andere veel diepere, vruchtbaardere bodems in de vlakte. De leeftijd van de wijnstokken varieert van 3 tot 23 jaar oude stokken. De wijnmaker is Jose Luis Asenjo

Vinificatie
De druiven worden in september of oktober geplukt
Dit is een unieke productiemethode en is het neusje van de zalm in de productie van Bio-organische wijn. bij een optimale rijpingstijd. De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd.
Fermentatieproces gedurende 13 tot 21 dagen. Dit is afhankelijk van de druivensoort waar mee gewerkt wordt. De wijn ondergaat een malolactische vergisting in roestvrijstalen tanks. Hierna worden er geblend. Na de assemblage rijpt de wijn 6 maanden in houten vaten van 225 liter, waarvan 90 % in Frans en 10 % in Amerikaans eikenhout.
recept Spaanse pracht en Hollands lam gepresenteerd door Paul van Wanrooij van Parc Breda Gegrild...
wijnhuis  Bodegas Dehesa de Luna Oorspronkelijk werd het landgoed Dehesa de Luna gebruikt om graan en tarwe op te ver...