Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Dehesa de Luna Luna Lunera 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Dehesa de Luna

Land

Spanje

Streek

Tierra de Castilla ...

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Stijl: Roble (3 maanden houtrijping)
Extra: Organische wijnbouw
Label is een eerbetoon aan biodiversiteit in de wijngaard
Alcoholpercentage: 14,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Specificaties
Tempranillo: 100 %

Smaakprofiel
Kleur: Paarsrood
Geur: Verrassend, zeer fruitig waarin framboos en aardbei domineren, intense aroma’s
Smaak: Fris in de mond, toegankelijk, vol , met behoud van een aangename afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Heerlijk als aperitief of bij tapas, Spaanse pincho’s of rijstgerechten met kip.
1. Crostini met Serranoham en Manchegokaas
2. Gevuld pannenkoekje met gekruide kipfilet en traditionele Spaanse salsa
3. Paella met kippendij, chorizoworst en grote garnalen

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Finca Dehesa de Luna werd oorspronkelijk gebruikt voor het verbouwen van tarwe en graan. Nadat de huidige eigenaren het land opkochten in 1996 begon de transformatie naar wijngaard. Zij zorgen elke dag met hun enthousiasme dat de visie op kwaliteit en biodiversiteit gewaarborgd wordt.
Bodega Dehesa de Luna bestaat uit drie wijngaarden met een oppervlakte van 82 hectare: El Viñazo, La Mata de la Culebra en La Cañada del Navajo.
El Viñazo en La Mata de la Culebra:
El Viñazo werd in 2001 en 2002 aangeplant met Merlot en Tempranillo. La Mata de la Culebra werd vervolgens in 2003 aangeplant met Syrah en Cabernet Sauvignon. Daarnaast werd in 2005 een klein perceel Sauvignon Blanc geplant. Er wordt gebruik gemaakt van metingen van de afstand tussen de wijnstokken, dwz dezelfde dichtheid van wijnstokken per hectare.
El Viñazo en La Mata de la Culebra hebben klei- en kalksteenbodems van gemiddelde vruchtbaarheid.
De derde wijngaard La Cañada del Navajo is geboren uit de hierboven genoemde twee wijngaarden. Deze heeft een uniek individueel karakter vanwege zijn uitzonderlijke complexiteit. De tijd heeft La Cañada del Navajo een verscheidenheid aan grondsoorten gegeven, zoals ondiepe kalksteenbodems op de hellingen en andere veel diepere, vruchtbaardere bodems in de vlakte.
De leeftijd van de wijnstokken varieert van 3 tot 23 jaar oude stokken. De wijnmaker is Jose Luis Asenjo

Vinificatie
De druiven worden in september of oktober geplukt
Dit is een unieke productiemethode en is het neusje van de zalm in de productie van Bio-organische wijn, bij een optimale rijpingstijd. De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd.
Fermentatieproces gedurende 13 tot 21 dagen. Dit is afhankelijk van de druivensoort waar mee gewerkt wordt. De wijn ondergaat een malolactische vergisting in roestvrijstalen tanks. Hierna worden er geblend. Na de assemblage rijpt de wijn 6 maanden in houten vaten van 225 liter, waarvan 90 % in Frans en 10 % in Amerikaans eikenhout.
recept Spaanse pracht en Hollands lam gepresenteerd door Paul van Wanrooij van Parc Breda Gegrild...
wijnhuis  Bodegas Dehesa de Luna Oorspronkelijk werd het landgoed Dehesa de Luna gebruikt om graan en tarwe op te ver...