Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Esteban Martín - Wit

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Esteban Martin

Land

Spanje

Streek

Cariñena D.O.P.

Minimale afname

12 stuks
Druivensamenstelling
Chardonnay: 70 %
Macabeo: 30 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 13.0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder, lichtgeel
Geur: Fruitig met subtiele tonen van tropische vruchten
Smaak: Tropisch fruit, bloemig, fris, harmonieus en een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Serveer bij gerechten met een goede balans tussen friszuur en zachte/romige tonen
1. Tapas: Sardientjes, inktvis in het zuur, gemarineerde mosselen
2. Traditionele Ceasar salade met kip
3. Zalm met mascarpone, bloemenhoning en geraspte limoenschil

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De Chardonnay en Macabeo druiven groeien op verschillende plekken in de wijngaard en worden machinaal geoogst. Elk deel wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het wijngebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud. Na de oogst vindt er een maceratie (schilweking) plaats op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur wat resulteert in een soepele en fruitige wijn.

Ozonbehandeling
Esteban maakt gebruik van OZONBEHANDELING: 100% ÖKO
Ozon (O3) wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel en wordt gebruikt om microbiële groei en infectie onder controle te houden. Dit molecuul ontleedt spontaan tot zuurstof bij toediening en het gebruik van geozoniseerd water kan een alternatief zijn voor de bestrijding van ziekteverwekkers in de wijngaard.
Dit sterk oxiderende middel beïnvloedt de vruchtontwikkeling, de activiteit van het cellulaire antioxidantensysteem en de productie van aroma´s door de druivenbessen bij het rijpen. Behandelingen met geozoniseerd water resulteren in een gedeeltelijke controle van de populatie van micro-organismen, vooral met betrekking tot schimmels. Bovendien veroorzaken de behandelingen een lichte vertraging in de technologische rijpheid van druiven, een aanzienlijke toename van de antioxidantcapaciteit en veranderingen in het aromaprofiel van de druiven bij de oogst, met een opeenhoping van monoterpenen. Dit alles om het gebruik van chemicaliën te verminderen.
streek Cariñena D.O.P. Cariñena is vernoemd naar de gelijknamige stad en is vrij zuidelijk gesitueerd in Aragon, ten...
wijnhuis  Bodegas Esteban Martin BODEGAS ESTEBAN MARTÍN is met een specifiek doel opgezet: unieke wijnen produceren, ...