Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Esteban Martín - Crianza

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Esteban Martin

Land

Spanje

Streek

Cariñena D.O.P.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Garnacha: 45%
Tempranillo: 40%
Syrah: 15%

Specificaties
Jaargang: 2018
Stijl: Crianza, 6 maanden houtrijping
Extra: Advies om de wijn 20-30 minuten te laten ademen. Goud @ Asia Wine Trophy + Berlin Wine Trophy (2018)
Bestrijding middels Ozon behandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 14.5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diepe kersenrode kleur met baksteenrode tonen
Geur: Rode en zwarte bes, kersen, vanille en toffee
Smaak: Gebalanceerde zuren, vol rijp en rond met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Zeer goed in combinatie met geroosterd vlees, rood vlees, lam en sterke kazen.
1. Geroosterd varkensvlees en paprika’s met pittige aardappel
2. Gegrilde konijn gemarineerd in honing, rozemarijn, tijm en citroensap
3. Harde, oude kazen zoals Manchego en Parmigiano Reggiano

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
Wanneer de druiven rijp genoeg zijn worden ze handmatig geplukt. Het persen gebeurt automatisch, waarna de druivenrassen apart worden gevinifieerd in RVS tanks en worden gefermenteerd. Na een tweede fermentatie wordt de wijn opgeslagen in vaten van Frans, Centraal-Europees en Amerikaans eikenhout gedurende 6 maanden. Na botteling is rust de wijn nog eens 6 maanden in de kelders van de bodega. Alle druiven komen van 30 tot 65 jaar oude stokken.

Ozonbehandeling
Esteban maakt gebruik van OZONBEHANDELING: 100% ÖKO
Ozon (O3) wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel en wordt gebruikt om microbiële groei en infectie onder controle te houden. Dit molecuul ontleedt spontaan tot zuurstof bij toediening en het gebruik van geozoniseerd water kan een alternatief zijn voor de bestrijding van ziekteverwekkers in de wijngaard.
Dit sterk oxiderende middel beïnvloedt de vruchtontwikkeling, de activiteit van het cellulaire antioxidantensysteem en de productie van aroma´s door de druivenbessen bij het rijpen. Behandelingen met geozoniseerd water resulteren in een gedeeltelijke controle van de populatie van micro-organismen, vooral met betrekking tot schimmels. Bovendien veroorzaken de behandelingen een lichte vertraging in de technologische rijpheid van druiven, een aanzienlijke toename van de antioxidantcapaciteit en veranderingen in het aromaprofiel van de druiven bij de oogst, met een opeenhoping van monoterpenen. Dit alles om het gebruik van chemicaliën te verminderen.
streek Cariñena D.O.P. Cariñena is vernoemd naar de gelijknamige stad en is vrij zuidelijk gesitueerd in Aragon, ten...
wijnhuis  Bodegas Esteban Martin BODEGAS ESTEBAN MARTÍN is met een specifiek doel opgezet: unieke wijnen produceren, ...