Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bisquertt La Joya Cabernet Sauvignon 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bisquertt

Land

Chili

Streek

Colchagua Valley

Minimale afname

6 stuks

Bisquertt La Joya Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2016


Colchagua Valley, Chili

Achtergrond
180 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en 15 kilometer van Santa Cruz liggen de wijngaarden van Bisquertt, o.a. Las Garzas, Chomedahue, Lihueimo, Rinconada, Casas Viejas, El Rulo, en Trinidad. Iedere wijngaard heeft zijn eigen, kenmerkende micro-klimaat dat bijdraagt aan subtiele nuances en complexiteit.
Hier wordt het levenswerk van Osvaldo Bisquertt door zijn zoons voortgezet met als doelstelling structureel tot de top 10 van wijnhuizen in Chili te horen. De familie Bisquertt draagt het motto “respect”. Respect voor de consument, de werknemers en uiteraard de streek Colchagua Valley. Deze streek, op een breedte van 34 graden ten zuiden, wordt sterk beďnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan, wat resulteert in koele nachten en droge zonnige dagen en het creëren van de optimale groeiomstandigheden.
De bodem is alluvial (losse grond dat afgezet is door de rivier) met een uitstekende drainage (het afvoeren van water uit de grond). De wijn is roestvrij staal gefermenteerd, koud gestabiliseerd en gefilterd voor het bottelen.
De Tinguiririca rivier stroomt langs de noordelijke rand door
de stad Santa Cruz en voorziet vele wijngaarden van (smelt)water, silt en klei.
De wijngaarden zijn verdeeld over twee grote gebieden.
De El Rulo estate (115 ha) heeft een mild tot warm klimaat. De wijngaarden liggen tegen de heuvels aan en de bodem heeft een open structuur die bestaat uit kalksteen en klei.
De El Chequen estate (95 ha) heeft een gematigd warm klimaat door de invloed van de oceaan. De wijngaarden liggen in een rivierdal, wat ervoor zorgt dat de bodem vol mineralen zit op een ondergrond van klei en grind.
Aan de basis ligt de hoogste kwaliteit druiven dankzij het werk van wijngaardmanager Jaime Araya, die de leiding heeft over de wijngaarden. De wijnmakers zijn Felipe de Solminihac en Joanna Pereira; beiden hebben verschillende studies afgerond en ervaring opgedaan in onder andere Californië en Frankrijk.
De naam La Joya betekent in het Nederlands ‘het juweel’. Een naam die past bij deze wijnrange van Bisquertt. Stuk voor stuk prachtige wijnen die al verschillende internationale prijzen en erkenningen hebben opgeleverd.

Wijnbeschrijving
De wijn is 100% Cabernet Sauvignon. De stokken zijn 8 tot 15 jaar oud en staan aangeplant op de wijngaard in het El Rulo gebied. De oogst vindt plaats in de tweede week van april. Na de persing wordt de wijn 8 tot 10 maanden gerijpt op vaten van Frans eikenhout. Het resultaat is een elegante dieprode wijn.

Smaakprofiel
Een dieprode, zwartachtige kleur in het glas met een hoge viscositeit. Een overvloed van geuren zoals zwarte bessen, bramen, zwarte kersen, viooltjes en in de tweede geur diverse specerijen zoals kruidnagel en nootmuskaat. Deze wijn is een klassieke geconcentreerde Cabernet. Aandronk is rijp, complex, jammy met soepele tannines. Goed gestructureerd met bewaarpotentie.

Gastronomie
Algemene kenmerken van de gerechten: Te serveren met vleesgerechten, aangevuld met scherpe sauzen en rode wijnsauzen. Ook lekker bij lamsvlees, gegrilde groenten, biefstuk of karbonade.

Voorbeelden
1. Filet steak met foie gras en truffels
2. Rundvlees Koreaanse stijl roer gebakken in knoflook, soja en sesam.
3. Szechuan thee-gerookte eend
4. Gekruide hertenvlees spiesjes
5. Gegrilde entrecôte met paddenstoelen
wijnhuis Vină Bisquertt Vińa Bisquertt werd in 1978 opgericht door de heer Osvaldo Bisquertt Reveco, die de eerste wij...