Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Les Nuages - Sauvignon Blanc 2018

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Loire Propriétés

Land

Frankrijk

Streek

Touraine, Loire

Minimale afname

12 stuks

Les Nuages - Sauvignon Blanc 2018Achtergrond
Loire Propriétés d´Oisly et Thesée heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld in het wijnbouwgebied Touraine, rondom de stad Tours. In de jaren zestig was het de eerste coöperatie die roestvrij staal in de kelder liet installeren, teneinde betere en frissere wijnen te kunnen maken, en die voorsprong is altijd behouden. De wijngaarden van de 60 leden die de coöperatie telt, zijn zonder uitzondering gelegen in het gebied ten oosten van stad Tours, rondom de stadjes Oisly en Thesée.
Goede wijn ontstaat in de wijngaard. Daarom worden de leden van de Confrérie ook aangespoord te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, onder meer door de modernste opvattingen van wijngaardbeheer toe te passen. Daar hoort bijvoorbeeld bij: bladpluk, groene oogst, het decimeren van het gebruik van kunstmest. Door de druiven langer de tijd te geven krijg je fruit dat niet alleen in de refractometer het juiste suikergehalte toont, maar ook fysiologisch rijp is. Dat levert wijnen op die aromatischer en frisser zijn, met een veel beter evenwicht tussen zuren en aroma´s, en een veel langere levensduur. Loire Propriétés blinkt uit in de productie van Sauvignon Blanc, die in een veelheid van cuvées wordt aangeboden.

Wijnbeschrijving
100% Sauvignon Blanc
De druiven worden geplukt als zij optimaal rijp zijn. Schilweking vindt plaats om zoveel mogelijk aroma uit de druif te krijgen. Traditionele vinificatie in tanks van RVS, bij gecontroleerde temperatuur van 18 graden. De wijn rijpt nog enige tijd op de lie, om meer smaak en structuur te krijgen, voordat de wijn wordt gebotteld.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is helder bleek lichtgeel, met een licht groene zweem.
In de geur aroma´s van meloen, tonen van buxus, groen gras en kruisbes. De wijn is knisperend fris van smaak waarbij citrusfruit de boventoon voert. De afdronk is lang met een minerale touch.

Gastronomie
Serveertemperatuur 8-10 graden
- Artisjok salade
- Creoolse en teriyakikip
- Gepocheerde, gestoomde of lichtjes gegrilde zalm
- Sashimi en sushi
- Gebakken kabeljauw met witte-wijnsaus
- Pizza met zeevruchten
- Jakobsschelpen in room-en dragonsaus
streek Veelzijdig Loire! De Loire loopt van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. De rivier ontspringt te...