Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Sauvignon de Touraine Les Nuages 2017

Soort

Wijnhuis

Land

Frankrijk

Streek

Touraine, Loire

Minimale afname

12 stuks

Sauvignon de Touraine 'Les Nuages' 2017


Loire, Frankrijk

Achtergrond
Loire Proprietés d´Oisly et Thesée heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld in het wijnbouwgebied Touraine, rondom de stad Tours. In de jaren zestig was het de eerste coöperatie die roestvrij staal in de kelder liet installeren, teneinde betere en frissere wijnen te kunnen maken, en die voorsprong is altijd behouden. De wijngaarden van de 60 leden die de coöperatie telt, zijn zonder uitzondering gelegen in het gebied ten oosten van stad Tours, rondom de stadjes Oisly en Thesée.
Goede wijn wordt geboren in de wijngaard. Daarom worden de leden van de Confrérie ook aangespoord te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, onder meer door de modernste opvattingen van wijngaardbeheer toe te passen. Daar hoort bijvoorbeeld bij: bladpluk, groene oogst, het decimeren van het gebruik van kunstmest. Door de druiven langer de tijd te geven krijg je fruit dat niet alleen in de refractometer het juiste suikergehalte toont, maar ook fysiologisch rijp is. Dat levert wijnen op die aromatischer en frisser zijn, met een veel beter evenwicht tussen zuren en aroma´s, en een veel langere levensduur. Loire Propriétés blinkt uit in de productie van Sauvignon Blanc, die in een veelheid van cuvées wordt aangeboden.

Wijnbeschrijving
Traditionele vinificatie in tanks van RVS, bij gecontroleerde, lage temperatuur. De wijnen rijpen nog enige tijd op de eigen lie, om meer smaak en structuur te krijgen.

Smaakprofiel
De wijn heeft een heerlijke sappigheid met hints van meloen in de geur, naast tonen van buxus en kruisbes. Knisperend fris met veel fruit en een complexe mineraligheid.
streek Veelzijdig Loire! De Loire loopt van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. De rivier ontspringt te...