Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc – Xipella Tinto 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberà D.O.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Carignan
Cabernet Sauvignon
Syrah

Specificaties
Stijl: 12-16 maanden houtrijping
Extra: Gold medal @ Mundus Vini (2020). “Xipella” is de naam van een Catalaans dialect. Sustainable Agriculture.
Alcoholpercentage: 15,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Intens rood
Geur: Krachtige aroma’s van rijp fruit, minerale tonen en vanille
Smaak: Zacht en zoet met fijne goed-geïntegreerde tannines en een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Lekker bij vlees met romige sauzen en volle gerechten met Mediterraanse kruiden
1. Iberico varkenshaas met zachte champignonsaus en sjalotjes
2. Catalaanse ovenschotel met worstjes, bonen, tomaat, oregano en knoflook
3. Spies met pittige gemarineerde kip, verschillende paprika’s en rode ui

Achtergrondinformatie
Clos Montblanc ligt in Catalonië, vlakbij het middeleeuwse stadje Montblanc, , in de wijnstreek Conca de Barberà in D.O. Catalunya. Het is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien op een kalk- en kleihoudende bodem. De grote kwaliteit in het terroir brengt afgelopen jaren de kwaliteitswijnen met veel succes op de markt. De kelders van de bodega zijn zeer modern ingericht met een speciale rijpingsruimte waar 1500 vaten liggen van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. De wijnmaker Josep Vadri heeft door praktijkervaring in verschillende landen een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarbij hij fruit prachtig kan combineren met de aroma’s die ontstaan tijdens de rijping van de wijnen.

Vinificatie
De druiven groeien op 470 meter hoogte in Conca de Barberà en staan aangeplant op een bodem van zwarte leisteen en kwarts vlakbij de wijnkelders van Clos Montblanc. Ze worden eind oktober geoogst en vergisten vervolgens op RVS tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C en 28°C. Na de vergisting rijpt de wijn 12 tot 16 maanden op nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten.
streek Conca de Barberà D.O. Conca de Barberá is een klein, maar veelbelovend wijngebied in het Spaanse Catalunya....
wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door d...