Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Cava Gold Premium Reserva

Soort

Mousserend Wit

Wijnhuis

Concavins

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberà

Minimale afname

6 stuks

Clos Montblanc – Cava Gold Premium Reserva


D.O. Conca de Barberà, Spanje

Achtergrond
Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. Vlakbij ligt het versterkte middeleeuwse stadje Montblanc en het klooster Poblet. Duizend jaar geleden vestigden zich hier Cisterciënzer monniken, die wijngaarden aanlegden om te voorzien in hun wijnbehoefte. De regio Conca de Barberà is een van de wijngebieden waar eerder de bekende grote wijnhuizen uit andere regio´s hun druiven vandaan haalden. In de afgelopen jaren zijn er echter steeds meer wijnboeren hun eigen wijn gaan maken i.p.v. de druiven door te verkopen aan anderen. Een nieuwe generatie geschoolde wijnmakers ontdekte de grote kwaliteit van het terroir binnen deze D.O. en brengen nu hun eigen kwaliteitswijn met veel succes op de markt. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben alle een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien voornamelijk op een kalkhoudende bodem met klei. In de 21ste eeuw worden de eeuwenoude tradities gerespecteerd maar uiteraard zijn daar nieuwe inzichten aan toegevoegd. De kelders van Clos Montblanc zijn als gevolg supermodern ingericht met tevens een aparte kelder voor de wijnen die moeten rijpen. In deze ruimte heeft men ca. 1500 vaten liggen van Amerikaans en Frans eiken en tevens vaten van Hongaars eiken. De gepassioneerde wijnmaker van Clos Montblanc, Josep Vadri, heeft zijn deskundigheid opgedaan bij wijnproducenten in Frankrijk, Chili en Australië. Hierdoor heeft hij een geheel eigen stijl van wijn maken ontwikkeld waarbij hij het fruit een duidelijke rol geeft en dit prachtig combineert met de aroma´s die ontstaan bij de rijping van de wijnen.

Wijnbeschrijving
Macabeo, Xarello, Parellada., Chardonnay
De druiven worden ’s nachts met de hand geoogst om het fruit zo fris en fruitig mogelijk in de kelders te krijgen. Bodegas Concavins gebruikt moderne snoeitechnieken in haar wijngaarden en controleert deze intensief en nauwkeurig. De druiven worden verwerkt met één pneumatische pers en twee horizontale persen. De Cava ondergaat drie jaar flesrijping voordat het de Bodega verlaat.

Kleur/geur/smaakprofiel
Deze Cava heeft een zachte, elegante mousse. De Cava heeft een rijk bouquet dat doet denken aan honing en gedroogde kruiden. In de smaak domineren rijpe amandelen en honingmeloen, die afgerond wordt met geroosterde hazelnoten en brioche.
prijs op aanvraag