Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Inici Bio 2015

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberà D.O.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Garnacha: 80 %
Cabernet Sauvignon: 20 %

Specificaties
Alcoholpercentage: 14,5 %
Stijl: Reserva, 18-24 maanden houtrijping
Extra: Organische certificering. Productie van maximaal 2650 flessen. Gebotteld bij volle maan op 21 april 2017.

Smaakprofiel
Kleur: Zuiver donkerpaars
Geur: Complex met donker fruit en specerijen
Smaak: Rond met een stevige structuur, aardse tonen, koffie en een aanhoudende lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Drink de Inici bij geroosterd en gegrild vlees en groenten met kruiden en specerijen
1. Braadvlees met geroosterde groenten, komijn en piment
2. Gemarineerde kip met gegrilde courgette, paprika en aubergine
3. Catalaans “Conill amb Cargols”: Gekookte konijn met slakken en kruidige saus

Achtergrondinformatie
Clos Montblanc ligt in het middeleeuwse stadje Montblanc, Catalonië, in de wijnstreek Conca de Barberà in D.O. Catalunya. Het is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien op een kalk- en kleihoudende bodem. De grote kwaliteit in het terroir brengt afgelopen jaren de kwaliteitswijnen met veel succes op de markt. De kelders van de bodega zijn supermodern ingericht met een speciale rijpingsruimte waar 1500 vaten liggen van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. De wijnmaker Josep Vadri heeft door praktijkervaring in verschillende landen een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarbij hij fruit prachtig kan combineren met de aroma’s die ontstaan tijdens de rijping van de wijnen.

Vinificatie
De druiven komen uit Masia les Comes, een wijngaard in regio Conca de Barberà die tegen de Penedésvallei aanligt. De Garnacha wordt eind september geoogst en de Cabernet Sauvignon half oktober. Na selectie van de druiven begint de vergisting in natuurstenen vaten die even oud zijn als de oorspronkelijke familieboerderij van de Carbonell familie. De oude tradities zijn ook behouden bij het produceren van de wijn. Na de maceratie rijpt het nog 18-24 maanden op Franse eikenhouten vaten.

streek Conca de Barberà D.O. Conca de Barberá is een klein, maar veelbelovend wijngebied in het Spaanse Catalunya....
wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door d...
artikel Perswijn heeft op zondag 25 Oktober de eerste prijs uitgereikt aan Huub van den Muijsenbergh voor de beste rode ...