Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Verema Tardana (Late Harvest) 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberà D.O.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Garnacha: 100%

Specificaties
Stijl: Dessertwijn, 14 maanden houtrijping
Extra: Sustainable Agriculture . Oogst van slechts 1000 flessen!
Alcoholpercentage: 16,0 %
Inhoud per fles: 375 ml

Smaakprofiel
Kleur: Lichte pruimenkleur
Geur: Gedroogde vijgen, pruimenjam en tonen van kweepeer
Smaak: Rond met zoete tonen van gedroogd fruit, gebalanceerd met een lange intense afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Zeer mooi bij diverse kazen, chocolade en zoete desserts, evt. met notentopping
1. Chocoladetaartje met karamel-zeezout
2. Bosvruchtenbavarois met pure chocolade en verse bramen
3. Warme pruimencrumble met hazelnoten en citroentijm

Achtergrondinformatie
Clos Montblanc ligt bij het middeleeuwse stadje Montblanc, Catalonië, in de wijnstreek Conca de Barberà in D.O. Catalunya. Het is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien op een kalk- en kleihoudende bodem. De grote kwaliteit in het terroir brengt afgelopen jaren de kwaliteitswijnen met veel succes op de markt. De kelders van de bodega zijn zeer modern ingericht met een speciale rijpingsruimte waar 1500 vaten liggen van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. De wijnmaker Josep Vadri heeft door praktijkervaring in verschillende landen een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarbij hij fruit prachtig kan combineren met de aroma’s die ontstaan tijdens de rijping van de wijnen.

Vinificatie
De handgeplukte druiven komen van 28 jaar oude stokken uit een ‘single vineyard’, waardoor exclusief en maar een beperkt aantal flessen beschikbaar komt. Ze worden zeer laat geoogst, als ze overrijp zijn (bijna als rozijnen), wat zorgt voor een hoog suikergehalte en zoete smaken. De druiven worden geperst en weken op gecontroleerde temperaturen, waarna ze fermenteren op RVS tanks. Hierna volgt een rijping van 14 maanden op Franse eikenhouten vaten.
streek Conca de Barberà D.O. Conca de Barberá is een klein, maar veelbelovend wijngebied in het Spaanse Catalunya....
wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door d...