Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Meler Rosado 2015

Soort

Rosé wijnen

Wijnhuis

QuiXote

Land

Spanje

Streek

D.O. Somontano

Minimale afname

6 stuks

Meler Rosado 2015


Beschrijving D.O. Somontano, Spanje

Achtergrond
De familie Meler is al eeuwenlang betrokken in de landbouw. De verschillende generaties zijn opgegroeid tussen de graan boerderijen, amandelen en wijngaarden. Het idee om een wijnhuis te starten, op basis van eigen wijngaarden, komt voort uit de droom de familiegeschiedenis van wijnbouw en wijn te maken en te herwinnen. De wijngaard van familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën. Het is een klein gebied dat steeds weer positief verrast. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar dergelijk uitstekende condities samen komen als dat ze hier doen. De bergen in de Pyreneeën, met een klimaat van koude winters en extreem hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen zijn mineraalrijk en hebben intense smaken met een heerlijke frisheid.
Het idee is om de ambachtelijke familietraditie, de moderne technieken in combinatie met de zorg voor het land samen te integreren. Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op traditionele wijze gemaakt zijn zonder toevoeging van sulfieten, suikers, etc. Het is een project van 3: drie zussen, drie jonge vrouwen, drie passies. met één duidelijk doel: “druiven omvormen tot unieke en exclusieve wijnen met karakter”. De drie zussen kunt u ook terugvinden op de etiketten van de jonge Meler lijn (zie hieronder). Ana Meler is de jongste van de drie en een getalenteerde wijnmaakster, ze maakt onderscheidende wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen.

Wijnbeschrijving
100% Cabernet Sauvignon
De oogst vindt plaats in de nacht. De druiven worden van de stelen verwijderd en gemacereerd gedurende 9 uur op een temperatuur van 3 ºC. Na maceratie wordt het sap onttrokken en vervolgens op lage temperatuur gefermenteerd. Na de gisting wordt de wijn gedecanteerd en koud gestabiliseerd om vervolgens te worden gebotteld. Aan deze ambachtelijke rosé worden verder geen suikers en sulfieten toegevoegd.

Smaakprofiel
Aardbei roze met een prachtige glans. Diepe, expressieve aroma met een fijne intensiteit.
De geur doet denken aan gist en brood waarin tonen van rijp fruit (aardbei en snoep) overheersen op een lichte venkel achtergrond.
De smaak is breed, zeer fruitig en fris. Afdronk is licht en aangenaam.
Wij raden aan om de wijn te schenken op een temperatuur van ongeveer 6-8ºC.

Gastronomie
Deze wijn is ideaal als aperitief, bij tapas, salades, vegetarische gerechten, oosterse gerechten, pasta en BBQ.


streek D.O. Somontano is een officiële Spaanse appellatie sinds 1984. De Latijnse betekenis 'beneden aan de bergen' typ...
wijnhuis Vinos QuiXote ‘Vinos QuiXote staat voor het pure genieten van wijnen. Wij willen exclusieve wijnen toegankeli...