Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Meler Syrah 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

QuiXote

Land

Spanje

Streek

D.O. Somontano

Minimale afname

6 stuks

Meler Syrah 2016


Beschrijving D.O. Somontano, Spanje

Achtergrond
De familie Meler is al eeuwenlang betrokken in de landbouw. De verschillende generaties zijn opgegroeid tussen de graan boerderijen, amandelen en wijngaarden. Het idee om een wijnhuis te starten, op basis van eigen wijngaarden, komt voort uit de droom de familiegeschiedenis van wijnbouw en wijn te maken en te herwinnen. De wijngaard van familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën. Het is een klein gebied dat steeds weer positief verrast. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar dergelijk uitstekende condities samen komen als dat ze hier doen. De bergen in de Pyreneeën, met een klimaat van koude winters en extreem hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen zijn mineraalrijk en hebben intense smaken met een heerlijke frisheid.
Het idee is om de ambachtelijke familietraditie, de moderne technieken in combinatie met de zorg voor het land samen te integreren. Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op traditionele wijze gemaakt zijn zonder toevoeging van sulfieten, suikers, etc. Het is een project van 3: drie zussen, drie jonge vrouwen, drie passies. met één duidelijk doel: “druiven omvormen tot unieke en exclusieve wijnen met karakter”. De drie zussen kunt u ook terugvinden op de etiketten van de jonge Meler lijn (zie hieronder). Ana Meler is de jongste van de drie en een getalenteerde wijnmaakster, ze maakt onderscheidende wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen.

Wijnbeschrijving
100 % Syrah
Van Syrah druiven die zich uitstekend ontwikkeld hebben aan de voet van de Pyreneeën. Traditioneel proces dat geherinterpreteerd is. De druiven worden geoogst op hun optimale moment van rijpheid, tijdens de koelere uren van een oktoberavond. Traditioneel en lang rijpingsproces op lage temperatuur. Na langzame délestage wordt de wijn gestabiliseerd en gebotteld. Aan deze ambachtelijke bereiding zijn geen sulfieten en suikers toegevoegd.

Smaakprofiel
Zeer diepe donkere kleur met paarse tonen.
Intense primaire aroma’s met een vleugje rijpe bramen. Zeer expressief in de neus.
In de mond is de wijn fruitig, gulzig en goed gestructureerd. De afdronk is vol en evenwichtig. Rijpe lichte tannines.
Wij raden aan om de wijn te schenken op een temperatuur van ongeveer 14ºC.

Gastronomie
Deze wijn is ideaal bij tonijn, rood en wit vlees, wild, braadvlees, gevogelte, rijstgerechten, serrano ham, paddenstoelen, omelet en kaasplateaus.wijnhuis Vinos QuiXote ‘Vinos QuiXote staat voor het pure genieten van wijnen. Wij willen exclusieve wijnen toegankeli...