Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar - Huella Sauvignon Blanc 2019

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia D.O.P.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100%

Specificaties
Stijl: Jong
Extra: ‘Huella’ betekent voetafdruk of voetsporen, zoals afgebeeld op de fles.
Alcoholpercentage: 12,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Goudgeel met een groene reflectie
Geur: Intense geur van rijp tropisch fruit met op de achtergrond citrus en delicate romige tonen
Smaak: Verfrissend met een levendige aciditeit, zuiver, licht grassig

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij gerechten met volle, romige en uitgesproken smaken, zowel vis als vlees
1. Stoofpotje van zeevruchten, schaaldieren en schelpdieren
2. Geitenkaassalade met gegrilde perzik
3. Spaanse paella met chorizo en diverse vissoorten

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologiën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De Sauvignon Blanc groeit op de Costosa wijngaarden met een bodem van klei en kalksteen. De druiven worden ’s nachts geoogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. De maceratie vindt gedurende 12 uur plaats bij een temperatuur van 10 °C. Alleen het heldere sap wordt gebruikt voor de alcoholische vergisting, waarbij een unieke gistselectie gebruikt wordt, bij een temperatuur van 16 °C.
streek Valencia D.O.P. Om Valencia´s houding ten opzichte van wijn duidelijk te maken, vertelt men meestal het volg...
wijnhuis Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia...