Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar - Huella de Garnacha 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 stuks

Vegamar - Huella de Garnacha 2018Achtergrond
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. De wijngaarden van Bodega Vegamar bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en TuÚjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtig terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaatsvindt onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodega Vegamar is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieŰn met nieuw Frans en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden.

Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem. Door dit systeem is het bladoppervlak groter, waardoor er fotosynthese plaats vindt, dit be´nvloed de rijping van de druiven en het helpt de wijngaard te beschermen tegen ziekten. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit met een uniek karakter.

Wijnbeschrijving
100% Garnacha
De Garnacha druiven zijn afkomstig van de La Canada State van Bodega Vegamar.
Bodega Vegamar selecteert de fijnste en meest perfecte rijpe druiven van onze percelen. De mooiste druiven worden geoogst tijdens de nacht om te profiteren van de koele temperaturen waarna de druiven meteen ontsteelt en geperst worden. Vloeibare kooldioxide bij een temperatuur van - 30░ c tot 10░ C voorkomt eventuele oxidatie. De most ondergaat dan een pre-gisting bij 12 ░ C gedurende 3 dagen. Zodra de gisting is begonnen, laten ze de temperatuur stijgen tot 28 ░ C voor een periode van 15 dagen. Hierdoor krijgt het sap meer kleur en transformeert het resterende suiker in alcohol. Vegamar gebruikt een eigen selectie van gist. De wijn heeft kort contact met hout, ongeveer 30 dagen. Dit zorgt voor meer complexiteit in de wijn. De geuren en smaken van rijp rood fruit voeren nog steeds de boventoon.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is helder robijnrood met paarse reflecties.
De neus heeft intense aromatische geuren van rode bessen, zwarte bessen en aardbeicompote. Goede complexiteit en een subtiel vleugje hout. De mond is vlezig, filmend en gestructureerd met de smaak van zacht fruit, ronde tannines en een evenwichtige zuurgraad.

Gastronomie
Serveertemperatuur 15 graden
- Ierse biefstukspies met mangodip
- Grieks rundvlees uit de oven
- Varkensreepjes met paksoi en champignons
prijs op aanvraag