Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Luna de Ana - Rood 2017

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vinotage

Land

Spanje

Streek

la Mancha

Minimale afname

6 flessen stuks

Luna de Ana - Rood 2017Achtergrond
De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte Oude Wereldstreek met een opwindend nieuw verhaal. Een verhaal van kwaliteitswijnen met unieke karakerstieken. De winters zijn er bitterkoud en de zomers zijn heet: de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regen is schaars. De wijnstokken zijn daarom wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel, door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, kunnen slechts enkele wijngaardplagen (of ziekten) overleven waardoor de druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien. Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha).

Wijnbeschrijving
85% Tempranillo, 10% Merlot en 5% Syrah
De druiven zijn geselecteerd uit eigen wijngaarden. Gerijpt en gestabiliseerd gedurende 90 dagen. In dit proces vindt de tweede gisting plaats. Het is een jonge rode wijn zonder toevoegingen van sulfieten en suikers.

Kleur/geur/smaakprofiel
Helderrode kleur met paarse tinten. In de neus overheersende fijne aroma´s van rijp rood en zwart fruit (bramen, bosbessen, kersen) met een vleugje balsamico. In de mond zacht fruit met een klein pepertje in de afdronk.

Gastronomie
Serveertemperatuur 15 - 17ºC.
- Borrel wijn
- Tapas
- Rood vlees
- Pasta´s