Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Luna de Ana - Wit 2018

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Vinotage

Land

Spanje

Streek

la Mancha

Minimale afname

6 flessen stuks

Luna de Ana - Wit 2018Achtergrond
De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte oude wereldstreek met een opwindend nieuw verhaal. Een verhaal van kwaliteitswijnen met unieke karakerstieken. De winters zijn er bitterkoud en de zomers zijn heet: de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regen is schaars. De wijnstokken zijn daarom wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel: door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, kunnen slechts enkele wijngaardplagen (of ziekten) overleven, waardoor de druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien. Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha).

Wijnbeschrijving
100 % Verdejo
Druiven worden geselecteerd uit eigen wijngaarden. Voordat de gisting begint, worden de druiven bij een lage temperatuur afgesloten en luchtdicht in de most gelaten. Hierna volgt het voorklaren. De gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur. Er worden geen sulfieten en suikers toegevoegd aan deze wijn.

Kleur/geur/smaakprofiel
Licht goudgeel van kleur. Fris en fruitige aroma’s van wit fruit met op de achtergrond tonen van tropisch fruit. In de mond fris en verkwikkend met een lichte smaak van citrus in de afdronk.

Gastronomie
Serveertemperatuur 6-8 ºC.
- Borrel wijn
- Salades
- Vegetarische gerechten
- Lichte visgerechten
- Schaal en schelpdieren
- Fruitsalades