Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
QuiXote Blanco 2018

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Vinotage

Land

Spanje

Streek

la Mancha

Minimale afname

6 flessen stuks

QuiXote Blanco 2018Achtergrond
De Denomación de Origen Protegida (D.O.P.) Pago Casa del Blanco behoort tot één van de 14 wijngaarden met ‘Vino de Pago’ status. Dit gebied ambieert de hoogst mogelijke standaarden met stenge geographische criteria. De focus ligt op single estate wijnen met een internationale reputatie. Op de kwaliteit van de wijnen wordt strikt toezicht gehouden door een Raad van Toezicht met gebruik van een garantiezegel met eigen logo. De wijn komt van batch 36 in de wijngaard; een geselecteerd stuk terroir (grond).

Wijnbeschrijving
50% Chardonnay, 50% Sauvignon blanc
Uit deze ambachtelijke familie bodega komen de Pago wijnen. Deze wijnen behoren tot de meest exclusieve wijnen van Spanje en zijn vergelijkbaar met een Grand Cru wijngaard. De bodem van kalksteen en het bijzondere microklimaat creëren een wijn met unieke eigenschappen. In deze Bodega worden de druiven traditioneel met de hand geplukt en geselecteerd, waarna gerijpt op eigen schillen gedurende minimaal een maand. De lage opbrengst per wijnrank zorgen voor een enorme intensiteit in geur en smaak. Aan deze wijn worden verder geen sulfieten en suikers toegevoegd.

Kleur/geur/smaakprofiel
De wijn is stro-geel van kleur met groenachtige tinten. Intense geur van de Sauvignon Blanc (citrus) in combinatie met het tropische fruit aroma van de Chardonnay: bloemen, grapefruit en mango. De wijn blinkt uit door zijn frisse (Sauvignon Blanc) smaak en gevarieerd profiel. Goede intensiteit, expressief en gemengd boeket. Deze wijn heeft volume en een goede structuur. De evenwichtige zuurgraad maakt de wijn fris en krachtig. Deze wijn is sappig en vol in de afdronk (Chardonnay).

Gastronomie
Serveertemperatuur 8 graden
- Ricotta met artisjok, tuinboon, hazelnoot en limoen
- Zeetong
- Salade met zalm en geitenkaas
- Langoustines gegrild/gebakken
- Gekookte krab