Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Muua de Meler 2015

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

QuiXote

Land

Spanje

Streek

D.O. Somontano

Minimale afname

6 flessen stuks

Meler Syrah 2015


Beschrijving D.O. Somontano, Spanje

Achtergrond
De familie Meler is al eeuwenlang betrokken in de landbouw. De verschillende generaties zijn opgegroeid tussen de graan boerderijen, amandelen en wijngaarden. Het idee om een wijnhuis te starten, op basis van eigen wijngaarden, komt voort uit de droom de familiegeschiedenis van wijnbouw en wijn te maken en te herwinnen. De wijngaard van familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën. Het is een klein gebied dat steeds weer positief verrast. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar dergelijk uitstekende condities samen komen als dat ze hier doen. De bergen in de Pyreneeën, met een klimaat van koude winters en extreem hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen zijn mineraalrijk en hebben intense smaken met een heerlijke frisheid.
Het idee is om de ambachtelijke familietraditie, de moderne technieken in combinatie met de zorg voor het land samen te integreren. Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op traditionele wijze gemaakt zijn zonder toevoeging van sulfieten, suikers, etc. Het is een project van 3: drie zussen, drie jonge vrouwen, drie passies. met één duidelijk doel: “druiven omvormen tot unieke en exclusieve wijnen met karakter”. De drie zussen kunt u ook terugvinden op de etiketten van de jonge Meler lijn. Ana Meler is de jongste van de drie en een getalenteerde wijnmaakster, ze maakt onderscheidende wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen.

Wijnbeschrijving
Een blend van Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah
De druiven worden geoogst op hun rijkste moment nl. tijdens de koudste uren van een september nacht. Hierna worden ze ontsteelt, waarna een koele pre-fermentatie wordt toegepast. Gisting gebeurt individueel per wijnperceel en druifsoort. Na langzame délestage verkrijgt de wijn zijn structuur. De wijn wordt 6 maanden gerijpt in Frans eiken vaten waarna gebotteld zonder toevoeging van sulfiet.

Smaakprofiel
De wijn heeft een kersenrode kleur met een kastanje-bruine rand.
Intense geur van rijpe vruchten met lichte balsamico accenten. Zeer expressief in de neus. In de mond rijk, gulzig en fruitig met een klein pepertje in de afdronk. Goede structuur, de afdronk is krachtig en evenwichtig.

Gastronomie
De wijn is ideaal bij kaas, vegetarische gerecht, antipasta, rood vlees en chocolade
prijs op aanvraag