Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar - Esencia 2017

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 flessen stuks

Vegamar - Esencia 2017Achtergrond
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. De wijngaarden van Bodega Vegamar bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en TuÚjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaatsvindt onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodega Vegamar is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieŰn met nieuw Frans en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden.

Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem. Door dit systeem is het bladoppervlak groter, waardoor er fotosynthese plaats vindt, dit be´nvloed de rijping van de druiven en het helpt de wijngaard te beschermen tegen ziekten. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit met een uniek karakter.

Wijnbeschrijving
55% Garnacha, 45% Syrah
Zeer zorgvuldig worden de beste druiventrossen geplukt. Klei en kalksteen is de basis van de bodem. De mooiste druiven worden geoogst tijdens de nacht om te profiteren van de koele temperaturen waarna de druiven meteen ontsteelt en geperst worden. Vloeibare kooldioxide bij een temperatuur van - 30░ c tot 10░ C voorkomt oxidatie. Maceratie vindt gedurende 12-uur plaats bij een temperatuur van 10░ C. De most ondergaat een pre-gisting bij 12 ░ C gedurende 4 dagen. Zodra de gisting is begonnen, laten ze de temperatuur stijgen tot 26 ░ C voor een periode van 14 dagen. Er ontstaat een unieke kleur en transformeert het resterende suiker in alcohol. Er wordt een eigen selectie van gist gebruikt. Elke druivensoort is apart gevinifieerd. De vermenging hiervan wordt uitgevoerd vˇˇr het bottelen, nadat de wijnen ten minste 14 maanden hebben gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is helder dieprood. De neus is intens aromatisch en krachtig met geroosterde tonen van Frans eik en de geur van rijpe rode bessen. In de smaak soepele en elegante tannines met jammy fruit, toffee en tonen van eiken in de afdronk. Deze wijn is zeer complex, heeft een lange afdronk en een evenwichtige zuurgraad.

Gastronomie
Serveertemperatuur 18 graden
- Confit de canard met groene linzen
- Carpaccio in salsa tonnata - Rosbief met tonijnsaus
- Lamskoteletten met aardappels in pancetta
prijs op aanvraag