Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Alta Pavina - Rosé 2017

Soort

Rosé wijnen

Wijnhuis

Alta Pavina

Land

Spanje

Streek

Castilla y León

Minimale afname

6 stuks

Alta Pavina - RoséAchtergrond
Gelegen in het kleine dorpje La Parrilla (Valladolid) in noord- centraal Spanje , het landgoed waarop Alta Pavina ligt deed in het verleden als boerderij dienst. Vandaag de dag worden er enkel druiven verbouwd. Dit deel van Spanje is gelegen op een hoog plateau - terwijl je voor het gevoel niet meer dan een halve mijl boven de zeespiegel bent, zijn de wijngaarden in feite meer dan 1000 meter boven de zeespiegel gelegen. Op deze hoogte zijn de nachten relatief koel waardoor de druiven behoorlijk afkoelen tijdens de nachten, hierdoor blijft de natuurlijke zuurgraad behouden en wordt de rijping van de druiven verlengd.
De voortdurende focus bij Alta Pavina ligt op de bodem en het klimaat, de gronden van de 35 hectare (eigen) wijngaarden, geplant in 1985, bestaan hier hoofdzakelijk uit klei en kalksteen en zijn aangeplant Pinot Noir, Tempranillo en Cabernet Sauvignon.

Wijnbeschrijving
100% pinot noir
In de 3e week van september worden de druiven handmatig geplukt in boxen van 18-20 kg. Ze worden eerst afgekoeld voordat ze geperst worden voor maceratie. De fermentatie, met een maximale geregelde temperatuur van 12ºC, geeft deze wijn een krachtige aromatische lading..

Smaakprofiel
Kleur: licht roze en helder
Geur: Rood fruit, rozemarijn en viooltjes, Snoep, aardbeien. Daarnaast ook boter en yoghurt.
Smaak: Sappige inzet, intens, fruitbom, smakelijke zuren, ronde, haast romige afdronk met goed jongfruit.

Gastronomie
- Vis
- Vlees
- Voorgerechten