Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Cueva Llana - Syrah 2017 (bio)

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Señorío del Júcar

Land

Spanje

Streek

Tierra de Castilla ...

Minimale afname

6 stuks

Cueva Llana - Syrah 2017 (bio)Achtergrond
Bodega Señorío del Júcar bestaat sinds 1973 en is gelegen in het plaatsje Casas-Ibáñez, tussen de Júcar en de Cabriel rivier. Gelegen aan de voet van de bergen die de provincie Cuenca en Albacete scheiden op een hoogte van 700 tot 1050 meter boven zeeniveau. De Bodega staat sinds 1973 tot de dag van vandaag, bekend om het combineren van een sterke wijntraditie met nieuwe technologieën en markttrends. De Bodega produceert alleen biologische wijnen. De verklaring hierachter is: ‘Respect voor het land is de garantie voor succes in de toekomst. We geven om onze omgeving, omdat het onderdeel is van ons’.

Wijnbeschrijving
100% Syrah
Het klimaat is droog, met af en toe wat regenval tussen mei en september. De grote hoeveelheid aan zonuren, schijnen tijdens de groei van de druif, dit limiteert het risico van ziektes in de wijngaard. Hierdoor is het klimaat in deze regio perfect voor het produceren van biologische wijnen. De grote hoeveelheid aan zonuren gaat gepaard met koele en vochtige nachten met daarbij ook de aanwezigheid van de Middelllandse zeebries, dit zorgt voor een langzamere rijping van de druif. Dit thermische contrast zorgt voor de ontwikkeling van een hoog gehalte aan tannines* en anthocyanen*. Dit stelt de wijnmaker in staat om gestructureerde rode wijnen te produceren die potentie hebben om te rijpen.

Deze wijn komt van de Espalier wijngaard, de wijngaard heeft een grond van leemachtige klei, grind en zand. Daaronder ligt een kalkhoudend bestanddeel, dat de basis is van de kwaliteit van de wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 30 jaar. De wijngaarden liggen op een hoogte van 850 meter boven zeeniveau. De druiven worden met de hand geplukt in hoeveelheden van 20 kg. Daarna worden ze gefermenteerd op gecontroleerde tempratuur tussen de 22-25 ºC met inheemse gist. Wijn van de pers wordt toegevoegd aan de coupage om meer body in de wijn te krijgen. De wijn wordt gefiltreerd voor het bottelen om zo problemen in de fles te voorkomen.

Kleur/geur/smaakprofiel
De wijn is ruby rood van kleur met een violet paarse tint. Aroma´s van rijpe aardbeien, framboos, pruimen en zoete kersen. Met op de achtergrond tonen van lichte kruiden en specerijen. De wijn is complex en geeft je een fris, maar ook vol en fluweelachtig mondgevoel.

Gastronomie
Serveertemperatuur 15 ºC en 17 ºC
- Gekruide rundvleeschotel
- Kalkoen teriyaki
- Gestoofd varkensvlees met pancetta en paprika
- Geitenkazen
- Ravioli met gebakken aubergine
- Iberico ham

Awards
- Gouden medaille Millesime Bio 2017
- Gouden medaille Asia Wine Trophy 2016
- Gouden medaille Berliner Wine Trophy 2016
- Zilveren medaille New Wine 2016

* Tannines: Looizuren. Deze zijn afkomstig van de schillen, pitten en steeltjes van de druif.
* Anthocyanen: Stoffen die kleur geven aan rode wijn, zij geven weinig tot geen astringente in de smaak.
prijs op aanvraag