Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Cueva Llana Shiraz 2017 (bio)

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Señorío del Júcar

Land

Spanje

Streek

Tierra de Castilla ...

Minimale afname

6 stuks

Cueva Llana Shiraz 2017Achtergrond
De Bodega (sinds 1973) is gelegen in het plaatsje Casas-Ibáñez, tussen de Júcar en de Cabriel rivier. Gelegen aan de voet van de bergen die de provincie Cuenca en Albacete scheiden op een hoogte van 700 tot 1050 meter boven zeeniveau.

Produceren alleen biologische wijnen. De verklaring hierachter is: ‘Respect voor het land is de garantie voor succes in de toekomst. We geven om onze omgeving, omdat het onderdeel is van ons’.

Deze wijn komt van de Espalier wijngaard, met een kalkhoudende grond met componenten van zand. Leeftijd van de wijngaard: 30 jaar. Hoogte van de wijngaard is 1050 meter boven zeeniveau

Bodega/producent: Señorío del Júcar

Wijnbeschrijving
100% Shiraz
Door de hoogte van de wijngaard profiteren de druiven van het rijpingsproces omdat ze op deze manier langer bewaard kunnen blijven.

De druiven worden met de hand geplukt in hoeveelheden van 20 kg. Daarna worden ze gefermenteerd op gecontroleerde tempratuur tussen de 22-25 ºC met inheemse gist.
Wijn van de pers wordt toegevoegd aan de coupage om meer body in de wijn te krijgen. Gefiltreerd voor het bottelen om zo problemen in de fles te vermijden.

Smaakprofiel
Kleur: een wijn met een intensieve en levendige kleur
Geur: aroma´s van rijpe aardbeien, pruimen en zoete kersen.
Smaak: een complexe, frisse en fluweelachtige smaak

Gastronomie
Serveren tussen de 15 ºC en 17 ºC
Serveren bij:
- 4 kazen pizza
- Manchego kaas
- Chorizo
- Ravioli
- Iberico ham
prijs op aanvraag