Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Dominio de Calles - Roble 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 stuks

Dominio de Calles - Roble 2016Achtergrond
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. De wijngaarden van Bodega Vegamar bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en TuÚjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaatsvindt onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodega Vegamar is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieŰn met nieuwe Franse en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden.

Alle wijnstokken zijn geplant op Trellis ofwel stamsnoeisystemen. Door de Trellis is er meer bladoppervlak beschikbaar voor de fotosynthese, dit be´nvloed de rijping van de druiven en helpt bij het beschermen van de wijngaard tegen ziekten veroorzaakt door vocht. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit en uniek karakter.

Wijnbeschrijving
63% Tempranillo, 37% Cabernet Sauvignon
De beste druiven worden geselecteerd en geoogst tijdens de nacht bij optimale rijpheid. Vanwege de koele temperatuur wordt oxidatie vermeden in de tijd tussen het plukken van de druiven en de aankomst in de kelders. De druiven worden via speciale oogstbakken rechtstreeks van de wijnstok naar de Bodega gebracht. De hele nacht worden er druiven binnengebracht en geplet. Ze gebruiken vloeibare kooldioxide op een temperatuur van -30 ░ C om de most tot 10 ░ C te koelen om zo oxidatie te vermijden. De most ondergaat dan een koude pre-fermentatie bij 12 ░ C gedurende 3 dagen met frequente pump-overs. Zodra de fermentatie is begonnen laten ze de temperatuur stijgen tot 28 ░ C gedurende een periode van 8 dagen om kleur te onttrekken en alle resterende suiker om te zetten in alcohol. Ze gebruiken een eigen gistselectie. Ele druivenras wordt afzonderlijk gevinifieerd en het assembleren hiervan wordt uitgevoerd vˇˇr het bottelen, nadat de wijn 5 maanden op Amerikaans eiken vaten heeft gerijpt.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is helder baksteen rood.
In de neus geuren van eiken, ceder en specerijen. Op de achtergrond tonen van rijp rood fruit. De smaak is rond, goed uitgebalanceerd met zachte, fluwelen tannines en een evenwichtige zuurgraad. Gemakkelijk drinkbaar.

Gastronomie
Serveertemperatuur 18║C
- Charcuterie
- Lamskoteletjes
- Inktvis met chorizo en rode peper stoofpot
- Paella met saffraan en zeeduivel
- Grote garnalen met artichokes
prijs op aanvraag