Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Dominio de Calles - Crianza 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 stuks

Dominio de Calles - Crianza 2016Achtergrond
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. De wijngaarden van Bodega Vegamar bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en Tuéjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaatsvindt onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodega Vegamar is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieën met nieuw Franse en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden.

Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem. Door dit systeem is het bladoppervlak groter, waardoor er fotosynthese plaats vindt, dit beïnvloed de rijping van de druiven en het helpt de wijngaard te beschermen tegen ziekten. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit met een uniek karakter.

Wijnbeschrijving
50% Cabernet Sauvignon, 28% Garnacha, 15% Tempranillo, 7% Syrah
De beste druiven worden geselecteerd en geoogst tijdens de nacht bij optimale rijpheid. Vanwege de koele temperatuur wordt oxidatie vermeden in de tijd tussen het plukken van de druiven en de aankomst in de kelders. De druiven worden via speciale oogstbakken rechtstreeks van de wijnstok naar de Bodega gebracht. De hele nacht worden er druiven binnengebracht, van de stengel ontdaan en geplet. Ze gebruiken vloeibare kooldioxide op een temperatuur van -30 ° C om de most tot 10 ° C te koelen om zo oxidatie te vermijden. De most ondergaat een fermentatie van 12 uur op de huid
bij 12 ° C gedurende 3 dagen met frequente pump-overs en zodra de fermentatie is begonnen laten ze de temperatuur stijgen tot 28 ° C gedurende een periode van 8 dagen om kleur te onttrekken en alle resterende suiker om te zetten in alcohol. Ze gebruiken eigen gistselectie. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. Deze crianza van Bodega Vegamar rijpt 18 maanden in Amerikaans eiken en rijpt vervolgens nog 24 maanden door op fles.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is diep baksteen rood.
Geuren van eiken, vanille en rijp rood fruit. In de smaak zeer zachte, ronde, zoete tannines met een lange finale.

Gastronomie
Serveertemperatuur 18ºC
- Pulled pork met aardappelgratin, nootmuskaat en gegrilde aubergine
- Enchiladas met gehakt, mais en een snufje komijn
- Gebakken polenta met crème fraiche en gegrilde rode paprika
- Manchego
prijs op aanvraag