Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar - Vino de Autor Reserva 2015

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Vegamar

Land

Spanje

Streek

Valencia D.O.P.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Syrah: 50 %
Merlot: 30 %
Cabernet Sauvignon: 20 %

Specificaties
Stijl: Reserva, 14 maanden houtrijping
Extra: Vino de Autor = “Handtekening” van de wijnmaker
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diep en helderrood
Geur: Nootachtige hints, rijp fruit, cacao en getoast eiken
Smaak: Fluweelzacht met soepele tannines. Zeer complex en intens met finale tonen van toffee.

Temperatuur:
Minimaal 18 °C
Maximaal 20 °C

Gastronomie
Best gecombineerd met krachtige herfstige gerechten met wild
1. Hertenbiefstuk met pastinaakpuree
2. Hazenrugfilet met zuurkool en gepofte aardappeltjes
3. Gegrilde rib-eye met rode wijnsaus

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologiën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven groeien op de Los Patricios en Calera Carrasses wijngaarden en worden afzonderlijk gevinifieerd. Na een nachtelijke oogst, bij koele temperaturen, worden ze ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. De most ondergaat een pre-gisting bij 12°C voor 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 15 dagen. Er wordt een eigen selectie van gist gebruikt. De wijnen rijpen 14 maanden op nieuw Amerikaans eikenhout voor het assembleren en bottelen.
streek Valencia D.O.P. Om Valencia´s houding ten opzichte van wijn duidelijk te maken, vertelt men meestal het volg...
wijnhuis Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia...