Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc Śnic - Merlot Bio 2018

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberą D.O.

Minimale afname

6 stuks

Clos Montblanc Śnic - Merlot Bio 2018



Achtergrond
Clos Montblanc ligt in Cataloniė, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberą en is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. Vlakbij ligt het versterkte middeleeuwse stadje Montblanc en het klooster Poblet. Duizend jaar geleden vestigden zich hier Cisterciėnzer monniken, die wijngaarden aanlegden om te voorzien in hun wijnbehoefte. De regio Conca de Barberą is een van de wijngebieden waar eerder de bekende grote wijnhuizen uit andere regio“s hun druiven vandaan haalden. In de afgelopen jaren zijn er echter steeds meer wijnboeren hun eigen wijn gaan maken i.p.v. de druiven door te verkopen aan anderen. Een nieuwe generatie geschoolde wijnmakers ontdekte de grote kwaliteit van het terroir binnen deze D.O. en brengen nu hun eigen kwaliteitswijn met veel succes op de markt. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. In de 21ste eeuw worden de eeuwenoude tradities gerespecteerd maar uiteraard zijn daar nieuwe inzichten aan toegevoegd. De kelders van Clos Montblanc zijn als gevolg supermodern ingericht met tevens een aparte kelder voor de wijnen die moeten rijpen. In deze ruimte heeft men ca. 1500 vaten liggen van Amerikaans, Frans en Hongaars eiken. De gepassioneerde wijnmaker van Clos Montblanc, Josep Vadri, heeft zijn deskundigheid opgedaan bij wijnproducenten in Frankrijk, Chili en Australiė. Hierdoor heeft hij een geheel eigen stijl van wijn maken ontwikkeld waarbij hij het fruit een duidelijke rol geeft en dit prachtig combineert met de aroma“s die ontstaan bij de rijping van de wijnen.

Wijnbeschrijving
100% Merlot
Clos Montblanc Unic Merlot wordt geoogst uit een 4 hectare grote wijngaard van 20 jaar oud, gelegen in de uitlopers van het Sierra de Miramar. Deze wijngaard ligt op een hoogte van 400m en de bodem bestaat uit losse/goed water doorlatende kalksteen. De oogst vindt op mechanische wijze plaats, midden oktober. Fermentatie van de druiven is in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen tussen 25 en 28ŗC. Na de maceratie ondergaat de wijn malolactische fermentatie en rijpt de wijn 12 maanden op Amerikaanse eiken vaten.

Kleur/geur/smaakprofiel
De wijn is donker rood paars van kleur. In de neus geuren van rijp en gekonfijt fruit.
De smaak ik romig, rond en filmend. De finale is lang en elegant.

Gastronomie
Serveertemperatuur 16-18 graden
- Enchiladas
- Burgers
- Chilli con Carne
- Boeuf Bourguignon
- Geroosterde wortel met tijm
- Gebakken eend met zoete aardappel