Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Śnic Trepat 2013

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberą D.O.

Minimale afname

6 stuks

Clos Montblanc - Śnic Trepat 2013Achtergrond
Clos Montblanc ligt in Cataloniė, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberą en is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. Vlakbij ligt het versterkte middeleeuwse stadje Montblanc en het klooster Poblet. Duizend jaar geleden vestigden zich hier Cisterciėnzer monniken, die wijngaarden aanlegden om te voorzien in hun wijnbehoefte. De regio Conca de Barberą is een van de wijngebieden waar eerder de bekende grote wijnhuizen uit andere regio“s hun druiven vandaan haalden. In de afgelopen jaren zijn er echter steeds meer wijnboeren hun eigen wijn gaan maken i.p.v. de druiven door te verkopen aan anderen. Een nieuwe generatie geschoolde wijnmakers ontdekte de grote kwaliteit van het terroir binnen deze D.O. en brengen nu hun eigen kwaliteitswijn met veel succes op de markt. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. In de 21ste eeuw worden de eeuwenoude tradities gerespecteerd maar uiteraard zijn daar nieuwe inzichten aan toegevoegd. De kelders van Clos Montblanc zijn als gevolg supermodern ingericht met tevens een aparte kelder voor de wijnen die moeten rijpen. In deze ruimte heeft men ca. 1500 vaten liggen van Amerikaans, Frans en Hongaars eiken. De gepassioneerde wijnmaker van Clos Montblanc, Josep Vadri, heeft zijn deskundigheid opgedaan bij wijnproducenten in Frankrijk, Chili en Australiė. Hierdoor heeft hij een geheel eigen stijl van wijn maken ontwikkeld waarbij hij het fruit een duidelijke rol geeft en dit prachtig combineert met de aroma“s die ontstaan bij de rijping van de wijnen.

Wijnbeschrijving
100% Trepat
De wijngaard van de Trepat druif beslaat 1,5 hectare en is 50 jaar oud. De bodem bestaat uit klei en leem en ligt op een hoogte van 400 meter. De wijn wordt organisch verbouwd. Oogst vindt eind oktober plaats waarbij de druiven met de hand worden geplukt. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, gevolgd door rijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is levendig kersenrood. In de neus geuren van zwarte peper en hints van kruiden. In de smaak is de wijn krachtig, geeft het een verfrissende mineraliteit en een lange en plezierige afdronk.

Gastronomie
Serveertemperatuur 16-18 graden
- Gevogelte met gepofte tomaat en groene asperge
- Lamskotelet met rozemarijn
- Vlees en knoflook soep