Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Masia Les Comes 2015

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberà D.O.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 70 %
Merlot: 30 %

Specificaties
Stijl: Reserva, 18 – 24 maanden houtrijping
Extra: Sustainable Agriculture Gold @ Gilbert & Gaillard International Challenge (2018)
Alcoholpercentage: 14,0 %
Inhoud per fles: 750 ml (ook in 1,5L)

Smaakprofiel
Kleur: Helder dieppaarse kleur
Geur: Complexe en intense aroma’s van donker fruit, koffie en aardse tonen
Smaak: Rond en volumineus, met een goede structuur, breed smaakpalet en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Geniet hiervan bij wild, gegrilde steaks met aardse bijgerechten, of een kaasplateau
1. Geschroeide pepersteak met kastanjechampignons en waterkers
2. Gegrilde T-Bone met Salsa Verde, Roseval-aardappelen en gepofte tomaatjes
3. Pastei met hertengoulash, winterpeen, ui en laurier

Achtergrondinformatie
Clos Montblanc ligt bij het middeleeuwse stadje Montblanc, Catalonië, in de wijnstreek Conca de Barberà in D.O. Catalunya. Het is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien op een kalk- en kleihoudende bodem. De grote kwaliteit in het terroir brengt afgelopen jaren de kwaliteitswijnen met veel succes op de markt. De kelders van de bodega zijn zeer modern ingericht met een speciale rijpingsruimte waar 1500 vaten liggen van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. De wijnmaker Josep Vadri heeft door praktijkervaring in verschillende landen een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarbij hij fruit prachtig kan combineren met de aroma’s die ontstaan tijdens de rijping van de wijnen.

Vinificatie
Masia les Comes is de naam van de oorspronkelijke familieboerderij met 6 hectare Cabernet Sauvignon en 4 hectare aan Merlot op 700 meter hoogte. De Merlot wordt in september geoogst en de Cabernet Sauvignon midden oktober, beide van oude stokken. De druiven worden gefermenteerd in RVS tanks bij gecontroleerde temperaturen. Na de maceratie (schilweking) rijpt de wijn 18-24 maanden in Ameri-kaanse en Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw en een deel 1 tot 6 jaar oud is.
streek Conca de Barberà D.O. Conca de Barberá is een klein, maar veelbelovend wijngebied in het Spaanse Catalunya....
wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door d...