Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Tenute Tomasella - Cabernet Franc 2019

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Tenute Tomasella

Land

Italië

Streek

Friuli D.O.C.

Minimale afname

6 stuks
Proefschrift VGC januari 2021; categorie Huiswijn beoordeeld met een 8+
Klik op link: Huiswijnen / Prijs-kwaliteitwijnen januari 2021 | Proefschrift VGC

Druivensamenstelling
Cabernet Franc: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,5 %
Extra: Proefschrift VGC 01/2021; categorie Huiswijn 8+
90/100 punten @ Wein Guide Duitsland (2020) Goud @ International Wine Show Praag (2017)

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrood met paarse nuances
Geur: Intense, jonge geuren van rood fruit, viooltjes en vers gras en hints van groene peper
Smaak: Gepeperd, volle body en zacht, met opvallende kruidigheid en lichte gerookte tonen

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Goede combinatie bij gegrild vleessoorten, stoofschotels en Italiaanse gerijpte kazen
1. Saltimbocca van courgette, met rauwe ham, Fortina kaas en salie
2. Stoofschotel met Provençaalse kippenbouten, bospeen en peultjes
3. Italiaanse Castelmagno: Korrelige gerijpte schimmelkaas van rauwe koemelk

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
Na een handgeplukte oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, zacht geperst en start de maceratie. Hierbij hebben de schillen extra lang contact met het sap waardoor er meer kleur en aroma’s onttrokken worden. De fermentatie vindt plaats op 25 °C waarna er een malolactische fermentatie volgt. Dit proces zorgt voor zachtere romige smaken. De wijn rijpt 5 maanden op RVS tanks. De piek van deze wijn zit op 1 jaar flesrijping, maar kan goed bewaard worden tot maximaal 4 jaar.



wijnhuis Azienda Tenute Tomasella bevindt zich in de buurt van het dorp Portobuffolè, in het land van de edelvrouw Gaia d...
streek Algemeen: Gelegen in het uiterste noordoosten van Italië, met Slovenië er in het oosten aan en Oostenrijk in ...