Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Tenute Tomasella - Friulano 2019

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Tenute Tomasella

Land

ItaliŽ

Streek

Friuli D.O.C.

Minimale afname

6 stuks
Druivensamenstelling
Friulano: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Sustainable Winegrowing Italy-certificering
90/100 punten @ Wein Guide Duitsland (2020)

Smaakprofiel
Kleur: Goudgeel met een licht groene reflecties
Geur: Subtiel bouquet met bloemige aromaís, honing, anijs en vers fruit als peer en appel
Smaak: Verrassende en zeer aangename smaak, volumineus en zacht, met amandel in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 įC
Maximaal 12 įC

Gastronomie
Heerlijke bij Italiaanse antipasti, zeevruchten of gerechten met noten of zachte kaas
1. Italiaanse Insalata Caprese: Tomaat, buffelmozzarella, basilicum en olijfolie
2. Witvis met een crumble van amandel, geserveerd met prei en courgette
3. Salade met gepocheerde peer, geitenkaas met honing, tijm en walnoten

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
Deze Friulano-druiven, typerend voor de regio, worden handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Hierna wordt 50% van de oogst zachtjes geperst, terwijl de andere 50% een koude maceratie van 10 uur ondergaat. Alle druiven fermenteren op gecontroleerde temperaturen tussen de 16įC en 18įC, waarna ook een volledige malolactische fermentatie plaatsvindt. Hierna rijpt de wijn voor 5 maanden op de droesem in RSV tanks en na botteling nog 2 maanden op fles.


wijnhuis Azienda Tenute Tomasella bevindt zich in de buurt van het dorp PortobuffolŤ, in het land van de edelvrouw Gaia d...
streek Algemeen: Gelegen in het uiterste noordoosten van ItaliŽ, met SloveniŽ er in het oosten aan en Oostenrijk in ...