Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bruno Andreu - ZoŽoc Cabernet Sauvignon

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bruno Andreu

Land

Frankrijk

Streek

Pays dŽOc I.G.P.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 100%

Specificaties
Stijl: Jong
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrode kleur met paarse reflecties
Geur: Droparoma’s met een complex bouquet van cederhout, tabak en specerijen
Smaak: Rond en vol met peperige tonen, kaneel, elegante tannines. Krachtig met een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Best in combinatie met gegrilde of geroosterde vleesgerechten met aardse tonen en kruiden
1. Chicken Fricassee: Typisch Frans gerecht met kip, champignons, ui en romige saus
2. Noisettes van geroosterd lamsvlees met rozemarijn
3. Gegrilde rib-eye met aardappelpuree en knoflookboter

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Na de oogst worden de Cabernet Sauvignon-druiven zorgvuldig en volledig ontsteelt. Hierna volgt het traditionele wijn-maak proces, waarbij het sap dagelijks wordt overgepompt om meer smaken en aroma’s te extraheren. Na de vergisting van de most gedurende 15 dagen volgt er een malolactische fermentatie. Dit zorgt ervoor dat de wijn zachtere en rondere smaken krijgt. De wijn wordt gefilterd voor de botteling. De Zo’oc Cabernet is het lekkerst binnen 3 jaar na botteling.


streek Pays dŽOc I.G.P. Voorheen Vin de Pays dŽOc geheten. Deze landwijn wordt erop gemaakt om te voldoen aan de e...
wijnhuis Bruno Andreu Bruno Andreu, afkomstig uit een wijnbouwer familie, is een man met een passie voor de diversitei...